Voetbal 3de afdeling VV A Eendracht Elene-Grotenberge

Eindelijk eerste thuiszege in nationale reeksen voor Eendracht Elene-Grotenberge: “Geweldige ontlading”

Lucas Van Der Sypt zit aan drie doelpunten in de laatste twee wedstrijden bij Eendracht Elene-Grotenberge. ©  Geert De Rycke

Zottegem -

De kogel is door de kerk: Eendracht Elene-Grotenberge won een eerste keer voor eigen volk sinds het in derde afdeling actief is. Lucas Van Der Sypt, die twee keer scoorde, had opnieuw een ruim aandeel in de overwinning.

Freddy De Geest

Eendracht Elene-Grotenberge benutte het dipje van KSC Wielsbeke, dat een derde nederlaag op rij leed, om een ruim verdiende zege te laten optekenen. Via Lucas Van Der Sypt klom de thuisploeg op voorsprong, maar het antwoord bleef niet lang uit. Elene-Grotenberge kon toch met een voorsprong de rust in na een owngoal van Holvoet. Toen Van Der Sypt even voorbij het uur voor 3-1 zorgde, leek de buit binnen. “Eindelijk, het is gelukt. Het zorgde voor veel opluchting en een geweldige ontlading”, zegt coach Steven Huysveld. “Toen het in het slotkwartier 3-2 werd, heb ik niet getwijfeld en dat hebben mijn spelers ook niet gedaan. Tegenslag blijft niet duren. Op Jong Lede verloren we onverdiend. Daarna volgden vier gelijke spelen, waarin we telkens meer verdienden. Mijn spelers zijn week na week blijven vechten. Vertrouwen wordt bepaald door verschillende factoren. Daar hebben we de voorbije weken op ingezet. We hoefden immers niet te twijfelen aan onze capaciteiten.”

Lucas Van der Sypt prikte de bal twee keer tegen de touwen. “Lucas zit nu aan drie goals in twee wedstrijden. Niet slecht voor een tot aanvaller omgeschoolde verdediger. We hebben Lucas uit noodzaak in de spits gedropt, maar wel in functie van zijn kwaliteiten. Lucas heeft techniek, is snel en koppelt dat aan duelkracht. Dat hij ook nog over een goed kopspel beschikt, is een bijkomende troef. Tegen Wielsbeke vielen Doran Mertens en Matthias Van Peteghem in. De kern wordt ruimer en dat zorgt voor positieve selectieproblemen. Op kapitein Yannick Van De Sompel (gescheurde gewrichtsband, red.) hoeven we dit seizoen niet meer te rekenen. Domien Schelstraete recupereren we pas na de winterstop. Lorenzo Vanhoolandt zal wellicht volgende week al inzetbaar zijn.”

Vruchten plukken

Elene-Grotenberge geniet het volgende weekend van een vrije speeldag. “Wat fysieke en mentale rust zal mijn spelers goed doen. Ze hebben al veel gegeven. We behouden wel het normale trainingsschema, maar in het weekend is iedereen vrij. Tot nu toe hebben we nog geen punten gestolen. Op het einde van de competitie staat iedere ploeg waar die hoort te staan. Er is hoop dat het geluk in de tweede competitiehelft wel aan onze kant zal staan. Toen de tegenslagen zich opstapelden en we maar met mondjesmaat punten sprokkelden, is iedereen rustig gebleven. Van die rust plukken we nu de vruchten”, zegt een heel tevreden Steven Huysveld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus