Tijdelijke verkeerslichten op kruispunt IJzerenveld moeten files in Sint-Katelijne-Waver verminderen

Op het kruispunt van IJzerenveld met de Putsesteenweg op de grens van Mechelen met Sint-Katelijne-Waver staan tijdelijke verkeerslichten. © Dirk Vertommen

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat tijdelijke verkeerslichten plaatsen op het kruispunt van IJzerenveld met de Putsesteenweg op de grens van Sint-Katelijne-Waver met Mechelen. Tijdens de ochtendspits moeten deze lichten het verkeer vlotter laten verlopen, want door de werkzaamheden aan de Mechelse vesten stonden er de laatste tijd lange files.

Stijn Van de Sande

Vorige week ging de zesde en laatste fase van de tijdelijke herinrichting van de Mechelse vesten van start. Daarbij zijn onder meer de Liersesteenweg en de Nekkerspoelstraat afgesloten voor verkeer richting Mechelen. Al snel werd duidelijk dat die werkzaamheden niet alleen een impact hebben op het Mechelse verkeer, maar ook op Sint-Katelijne-Waver. Op verschillende plaatsen in de gemeente zorgde dat voor files. Onder meer de kern Pasbrug-Nieuwendijk kreeg opvallend meer verkeer te verwerken.

Burgemeester Kristof Sels (N-VA) besprak de situatie met zijn Mechelse collega en er was ook overleg met politiezones Mechelen-Willebroek en Bodukap en AWV. “Uit analyse bleek dat het kruispunt van IJzerenveld met de Putsesteenweg een kritiek punt is”, zegt het Katelijnse lokaal bestuur. “Wagens op IJzerenveld moeten voorrang verlenen aan verkeer op de Putsesteenweg. Dat zorgt voor lange wachtrijen en risicovolle manoeuvres om toch ingevoegd te geraken.”

Tijdelijke verkeerslichten

Daarom plaatst AWV vanaf vandaag, woensdag, tijdelijke verkeerslichten op het kruispunt. “Zo kan het verkeer dat van IJzerenveld komt vlotter de Putsesteenweg richting Bonheiden of de tangent bereiken”, klinkt het. “De verkeerslichten zijn actief van 7.30u tot 9u, dat is het drukste moment van de dag. De rest van de dag staan de verkeerslichten op knipperstand: de lichten de hele dag laten werken, zou op rustigere momenten net voor extra files zorgen.”

De huidige situatie is volgens de gemeente wellicht het gevolg van het afsluiten van de Nekkerspoelstraat richting de vesten. De tijdelijke verkeerslichten blijven dan ook staan tot 16 december. Dat is het moment waarop de laatste fase afgerond moet zijn en de doorgang in de Nekkerspoelstraat opnieuw geopend wordt. “We blijven de situatie dagelijks opvolgen en grijpen in waar nodig”, zegt het gemeentebestuur.

LEES OOK. Werken op Mechelse vesten laten zich ook voelen in Sint-Katelijne-Waver

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus