Basketbal 2de landelijke ION Waregem B

Jonas Cornelis en ION Waregem B boeken in derby tegen Deerlijk-Zwevegem pas tweede competitiezege: “We blijven geloven in topvierplaats”

Jonas Cornelis (links) en co. begonnen niet goed aan de derby, maar kregen de motor toch op toerental. © Bart Vandenbroucke

ION Waregem B won afgelopen weekend in eigen huis de derby tegen het hoger geklasseerde BC Lamett Deerlijk-Zwevegem met 78-64.

Cis Castelein

Voor Jonas Cornelis en co. was het nog maar de tweede overwinning dit seizoen na een zwakke seizoenstart. “Het is wel zo dat we geen enkele wedstrijd met zware cijfers hadden verloren, dus de hoop bleef bestaan”, zegt Cornelis. “Het is niet vreemd dat het in het begin wat stroef liep, met heel wat nieuwe spelers en een nieuwe coach. We geraken nu meer en meer op mekaar ingespeeld en weten ook wat de coach van ons verwacht. Ons enige doel blijft om bij de eerste vier te eindigen. Met de huidige positieve flow geloven we daar zeker in.”

Waregem kende niet de beste start tegen Deerlijk-Zwevegem, maar vocht zich dankzij defensieve druk in de wedstrijd. “We bleven een hele lange tijd hangen op twee punten, waardoor we tegen een achterstand aankeken. In verdediging zat alles gelukkig snor, waardoor het verschil niet al te groot werd. Eens onze scoremachine begon te draaien, kwamen we snel een tiental punten voor. Die kloof konden we met verstandig basketbal op het bord houden en de bezoekers kwamen nooit meer in de wedstrijd. We staan nu ook positief in het onderlinge duel, wat in het eindklassement wel eens van groot belang kan worden.”

Jonas Cornelis speelt sinds jaar en dag samen met broer Jasper en hoopt dit nog zo lang mogelijk te kunnen doen. “Het is echt zalig dat we kunnen samenspelen. Zo heb je altijd iemand in de ploeg waar je een speciale connectie mee hebt”, zegt Jonas, die ook duidelijk is over zijn ambities. “Hoofddoel is om met Waregem B bij de eerste vier te eindigen, maar ik hoop ook heel wat op te steken van de trainingen bij de A-ploeg, waar ik ook al enkele speelminuten kreeg. Ik kan daar niet anders dan dankbaar voor zijn. Ik hoop met tijd en stond te kunnen meedraaien bij de eerste ploeg, maar dat is een werk van lange adem.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus