Voetbal  2de Provinciale B FC Edeboys

Ridgy De Smedt en FC Edeboys pronken met scalp van leider Standaard Denderleeuw: “Ambiance is zeker zo belangrijk als het resultaat”

Ridgy De Smedt bouwde met FC Edeboys een feestje in de kleedkamer na de zege tegen Standaard Denderleeuw: “‘Waar is dat feestje’ was één van de songs die we in de kleedkamers brulden.” © Geert De Rycke

Wetteren-ten-Ede -

Centrale verdediger Ridgy De Smedt (33) bouwde een uitbundig feestje nadat FC Edeboys met een stuntzege uitpakte op bezoek bij leider Standaard Denderleeuw, dat een eerste nederlaag kreeg toegediend. De Smedt vond in zijn debuutjaar bij Edeboys meteen zijn draai.

Wim Redant

Edeboys ging vorige week onderuit in de derby op KVV Laarne-Kalken, maar in Denderleeuw volgde een klinkende revanche. “We boekten een terechte zege”, zegt De Smedt. “We gingen rusten met een 0-2-zege na twee goals die voortvloeiden uit uitgespeelde kansen na vlotte combinaties. We toonden ons de beter combinerende ploeg en geloofden in onze kansen. Na rust gingen we op zoek naar een derde treffer, wat ook lukte. We slikten een strafschop, maar dropten aan de overzijde al snel een vierde goal in het mandje. Onze zege kwam na de tweede thuistreffer niet meer in gevaar. ‘Waar is dat feestje’ was één van de songs die we in de kleedkamers brulden. Bij Edeboys is de ambiance zeker zo belangrijk als het resultaat. Zowel na de donderdagtraining als na elke wedstrijd is het feest. Zondag bouwden we een party in de Denderleeuwse kantine waarna we dat nog eens over deden in een supporterscafé op de terugweg.”

De Smedt kende wel wat ellende bij zijn vorige clubs Windeke en Burst, maar heeft zijn nieuwe stek nu wel gevonden. “Met Windeke vierde ik wel een titel, maar bij mijn tweede passage besloot de club terug te zakken naar vierde provinciale. Ik kwam terecht bij Burst, waar de club werd opgedoekt nadat men weigerde om in te stappen in de fusie met Erpe-Mere United. Ik kende al flink wat spelers bij Edeboys en kom hier terecht in mijn achtertuin. Zo lang ik het niveau aankan, zie ik me verder voetballen bij Edeboys. Het is een kleine club met enkel een eerste ploeg en reserven, maar de spelers worden hier in de watten gelegd.”

Hechte spelersgroep

Edeboys prijkt nu op een met Kluisbergen Sportief gedeelde vijfde plaats. “Bij de seizoenstart was de top vijf het doel. Na een aarzelende seizoenstart klommen we via een vijftien op achttien toch opnieuw op. Met een vijfde plaats zou een eindrondeticket kunnen impliceren, dat welkom is. De club wil graag uitgroeien tot een stabiele tweedeprovincialer. Daar wil ik graag aan meewerken aan boord van een spelersgroep die geweldig aan elkaar klit. Het is nu wel even wachten tot we nog eens thuis aan de bak kunnen. Volgend weekend spelen we niet wegens de interland van België en een week later trekken we naar Meerbeke.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus