Volgende stap in werken Ringlaan: ‘hoppinpunt’ aan kruispunt Leopold II-laan en regenboogzebrapad

© Agentschap Wegen en Verkeer

Wenduine -

Begin 2023 verschuiven de werf voor de herinrichting van de Ringlaan naar het kruispunt met de Kerkstraat. Als onderdeel ervan komt er een zogenaamd Hoppinpunt aan het kruispunt met de Leopold II-laan.

Dany Van Loo

Er was de afgelopen weken veel activiteit op de Ringlaan. De aannemer boorde grote grindpalen in de grond als fundering voor de nieuwe riolering en kwam er een waterkerende wand onder de grond. Die moet water tegenhouden en dienen als fundering voor de riolering. Als onderdeel van de grote herinrichting van de N34 in Wenduine wordt er een Hoppinpunt aangelegd aan het kruispunt met de Leopold II-laan. “Dat is een knooppunt waar je vlot kan overstappen van het ene duurzame vervoersmiddel op het ander”, klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer. Het Hoppinpunt wordt aangelegd als laatste stap van de herinrichting. Aan basisschool ’t Klavertje komt er ook een zebrapad in regenboogkleuren.”

Om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwe fase in de werken organiseert het Agentschap Wegen en Verkeer een infosessie op donderdagavond 8 december om 19.30 uur in het Wielingencentrum te Wenduine. Daar wordt er meer duidelijkheid gegeven over de hinder die bij de werken komt kijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus