Rode Duivel Toby Alderweireld schenkt VillaMax gesigneerde voetbalshirts

Gesigneerde voetbalshirts van Toby Alderweireld © evdw

Stabroek, Brasschaat -

Rode Duivel Toby Alderweireld is een topvoetballer met het hart op de juiste plaats en het is dus niet verwonderlijk dat hij peter is van VillaMax. Dat is een vzw die gezinnen met een ernstig ziek kind gedurende een week een unieke en kosteloze vakantie aanbiedt. Toby Alderweireld schonk VillaMax twee gesigneerde shirts van de Rode Duivels.

Yves Bisschops van VillaMax legt de twee getekende shirts van Toby Alderweireld respectvol op tafel. “Toby is peter van onze organisatie. Zijn vader werkt bij chemisch bedrijf Evonik en is ons erg goed gezind. Toen we via hem vroegen of Toby peter van VillaMax wilde worden, aarzelde hij niet. Onlangs vroeg ik hem of hij ons geen voetbalshirts kon schenken in het kader van het Wereldkampioenschap. Onmiddellijk legde hij deze twee exemplaren op tafel. We hebben ze geveild en ze brachten samen 500 euro op. Dat geld gaat in de pot, want om gezinnen met een erg ziek kind een week gratis vakantie te laten gaan is er geld nodig.” 

Alderweireld is peter van VillaMax. © BELGA

“Het verhaal begint eigenlijk in het Nederlandse pretpark Efteling. Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor ernstig, mogelijk levensbedreigende zieke kinderen. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes beleven ze er een week lang gratis vakantie. Een vijftal jaren geleden besliste Villa Pardoes om zich nog enkel te richten op zieke kinderen uit Nederland. Daarom startten we een Vlaamse versie en die heet VillaMax. We richten ons op zieke kinderen tussen 4 en 16 jaar”, legt Yves Bisschops uit.

Samen met de limo naar de cinema. © rr

Samen

“Wanneer een kind in een gezin ernstig ziek is, heeft dat een grote impact op het hele gezin. Het kan leiden tot spanningen tussen ouders, broertjes en zusjes. Soms is het nodig dat een van de ouders dagelijks naar het ziekenhuis moet. De aandacht voor de andere kinderen lijdt daar onder. Zeker wanneer het gaat over een langdurige ziekte of hospitalisatie, zie je de spanningen in een gezin soms vlug groeien. Wanneer een gezin dan met z’n allen een weekje op vakantie kan gaan, krijgt iedereen de kans om nieuwe energie op te doen en om opnieuw dichter naar elkaar toe te groeien. Dat is wat we met VillaMax beogen”, gaat Yves Bisschops verder.

Alles kan, niets moet. © rr

Casa Ametza, zo heten de zes vakantiewoningen van VillaMax. Je vindt ze in het park van Brasschaat vlak naast Sportoase. Elke woning heeft plaats voor zes. Yves Bisschops: “Ouders kunnen zich pas helemaal ontspannen wanneer ze zeker zijn dat hun ziek kind de nodige ondersteuning krijgt. Daarom zijn de zes woningen helemaal aangepast aan de opvang van zieke kinderen en de (zorg)noden worden op voorhand besproken. Zo’n vakantie kan je pas optimaal organiseren wanneer je kan steunen op een groot netwerk van vrijwilligers en van professionele zorgverleners. Gelukkig hebben we dat.”

Betrokkenheid

Vakantie betekent pret maken en dus biedt VillaMax een waaier aan activiteiten aan. Niets moet, veel kan. “We brengen onze vakantiegasten bijvoorbeeld met de Limousine naar de cinema. Er zijn vertellers die gepersonaliseerde verhalen brengen, optredens van clowns, een bezoek aan een pretpark en het zwembad dat vlak naast Casa Ametza ligt.”

Vakantie die gezinnen terug warmte geeft. © rr

De voorbije jaren konden al 178 gezinnen genieten van een weekje vakantie. Dit jaar staat de teller op vijftig. De vakanties kosten geld en VillaMax ontvangt nul euro subsidie. Dus moet Bisschops elk jaar opnieuw op zoek naar de nodige financiën. “Alleen het geld binnenhalen vind ik niet voldoende. Het is even belangrijk dat onze sponsors VillaMax kennen en weten dat hun sponsoring het leven van de gezinnen met een ernstig ziek kind terug op de rails kan zetten. Die betrokkenheid is essentieel.”

Shirts die voor iedereen passen”. © rr

Info: www.vzwvillamax.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus