WK Voetbal-finale is in leefschool ’t Zandhofje al gewonnen door ‘de Guidokes’

De Guidokes, hier met directeur Sabina Van Everbroeck, wonnen de finale bij de Sterrenkijkers met een droge 6-1 tegen de Sabinakes. ©  kma

Zandhoven -

De Rode Duivels moeten hun eerste match nog winnen, maar in GO! leefschool ’t Zandhofje in Zandhoven is de finale van het WK voetbal al gespeeld. Met een Belgische friet op de maag wonnen de Guidokes er met 6-1 van de Sabinakes.

Kristin Matthyssen

GO! leefschool ’t Zandhofje is er als de kippen bij voor dit tornooi en dat heeft verschillende redenen. Het WK Voetbal leeft er al een week. Ouders hebben de sterspelers van de Rode Duivels zelf met wisselend succes op de ramen van de refter geschilderd. En dinsdag was er al de finale van de Sterrenkijkers, de oudste kinderen in ’t Zandhofje. Burgemeester Luc Van Hove kwam in sjerp de aftrap geven.

©  kma

“We doen mee aan een wedstrijd van Voetbal Vlaanderen, de #WKscholenactie en #brenghetWKnaarjespeelplaats”, legt de enthousiaste initiatiefneemster juf Inge Truyen uit. “Met wat geluk winnen op 1 december een groot scherm om de match Kroatië-België hier op de speelplaats te volgen. Maar omdat onze oudste kinderen, de Sterrenkijkers, op talentklassen vertrekken, moesten zij vandaag al hun finale afwerken. Daar hoorde volgens ons een Belgisch frietkot bij. De jongere kinderen en kleuters spelen in de loop van de week nog verder hun wedstrijden, met finales op vrijdag.”

“Fairplay staat centraal. We spelen met gemengde teams. In plaats van een land te kiezen, kozen onze oudste kinderen voor de naam van een personeelslid. De kinderen uit het tweede, derde en vierde jaar hebben allemaal een ploegnaam die begint met ‘Rode’ gekozen. En de kleinsten namen een dierennaam.”

Juf Inge had er zin in. ©  kma

De ouders mochten komen supporteren. Commentator Raoul, een papa, leek wel een professioneel voetbalverslaggever. Er waren ook scheidsrechters. De finale werd gefloten door directeur Sabina Van Everbroeck. Uiteindelijk wonnen de Guidokes met 6-1 van de Sabinakes. De gouden medailles waren goudgespoten knopen met tricolore koordjes en voor de Sabinakes waren er zilveren medailles. Een WK-beker mocht natuurlijk niet ontbreken.

©  kma

©  kma

©  kma

©  kma

©  kma

©  kma

©  kma

©  kma

©  kma

©  kma

©  kma

©  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus