Brouwerij De Poes krijgt vier eervolle medailles in handen: “Boost om nog beter te doen”

© if

TIELT -

Brouwer Stijn David kaapte met zijn bieren vier medailles weg op twee verschillende bierwedstrijden in het Verenigd Koninkrijk en op Belgische bodem.

Nele Sabbe

In het Verenigd Koninkrijk streden bieren uit 31 verschillende landen om een onderscheiding tijdens de 26ste editie van International Beer Challenge. Brouwerij De Poes uit Tielt scoorde er een zilveren plak met het nieuwe bier ‘De Poes Stowt’ en telkens een bronzen medaille voor zowel ‘De Poes Blond’ en ‘De Poes Bruin’.

Tijdens de horecabeurs in Gent werden ook de resultaten van de Brussels Beer Challenge editie 2022 bekendgemaakt. Op deze Belgische wedstrijd streden niet minder van 1.800 bieren uit 41 deelnemende landen om het eremetaal. Ook hier viel De Poes in de prijzen. De Poes Blond scoorde brons in de categorie Belgian Style Tripel.

Groeiend succes

Deze viervoudige onderscheiding in één week tijd is voor de Tieltse brouwerij een nieuwe mijlpaal. Naast de vele onderscheidingen voor de kwaliteitsbieren kent de ambachtelijke brouwerij een groeiend brouwvolume en succes. “Er zijn veel uitdagingen in het brouwersbestaan in deze economische turbulente tijden”, vertelt Stijn David. “Deze onderscheidingen en het groeiende succes van de Poesbieren geven een boost om nog beter te doen waar mogelijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus