Voetbal 2de provinciale A Sparta Ursel

Marijn Delaere behaalt met Sparta Ursel bij VSV Gent een tweede seizoenzege: “Behouden de aansluiting met de andere staartploegen”

Marijn Delaere staat momenteel laatste met Sparta Ursel, maar weet dat de ploeg niet kansloos is in het degradatiedebat: “We hebben zeker voldoende kwaliteiten om het behoud te verzekeren.” © Marc Van Hecke

Ursel -

Sparta Ursel behaalde op de twaalfde speeldag haar tweede seizoenzege. Zondag trokken de Spartanen op het veld van VSV Gent met 0-1 aan het langste eind. De ploeg van coach Servaes De Splenter blijft in het bezit van de rode lantaarn, maar heeft nu opnieuw aansluiting met FC Meetjesland, SK Bellem en SVK Maldegem, die allen twee punten meer tellen.

Johan Polet

“We pakten tegen de andere promovendus niet met onze beste prestatie uit”, geeft Sparta Ursel-doelman Marijn Delaere toe. “In de eerste helft viel er in beide strafschopgebieden weinig te beleven. Mijn overbuur Tibo De Boever liet zich niet verrassen op een kans voor Brecht Willems. Ik sloeg een kopbal uit mijn doelvlak. Er was na de rust meer animo. Rond het uur scoorde Sander Dewispelaere op aangeven van Jordi Vermeulen onze winnende treffer. VSV Gent kende pech toen Kjell Van Der Haeghen de lat trof en miste precisie in de afwerking. De Gentenaars gaven in het laatste kwartier veel ruimte weg. Wij schiepen vanuit de omschakeling via Lucas Vandewalle, Jordi Vermeulen en Milan Gillewy enkele kansen op een tweede treffer, maar verzuimden de klus af te maken. We bleven gelukkig zonder kleerscheuren overeind, waardoor de opluchting groot was. Het was mijn tweede clean sheet in deze campagne.”

Geen vogel voor de kat

“We kenden het belang van deze wedstrijd”, gaat Delaere verder. “Het was een noodzaak om de voeling met de andere staartploegen te behouden. We hadden in heel wat andere wedstrijden het geluk niet aan onze zijde. Tegen VSV Gent viel het dubbeltje wel aan de goede kant. De waardeverhoudingen in onze reeks zijn klein. We hebben zeker voldoende kwaliteiten om het behoud te verzekeren. We verloren bij leider FC Latem met 2-1 nadat we de volledige tweede helft voor onze rekening hadden genomen. Onze vechtlust en collectiviteit zullen in de komende maanden twee grote troeven zijn. Sparta Ursel is zeker geen vogel voor de kat.”

“De thuiswedstrijd van komend weekend tegen SVK Maldegem werd verschoven naar 8 januari. Onze volgende opdracht is de uitwedstrijd op 4 december bij FC Poesele, dat net boven de gevarenzone staat. Een week later krijgen wij het bezoek van VK Knesselare dat ook een promovendus is. Ik geloof dat we in die beide wedstrijden met het opgedane vertrouwen heel wat kostbare punten kunnen sprokkelen. We willen de heenronde met een goed gevoel afsluiten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus