Organisatoren Grassroots Days schenken opbrengst aan G-werkingen van verschillende verenigingen

Gidsen Sint-Katrien, Wijzersterk en KSK Wavria kregen een cheque van de organisatoren van de Grassroots Days. © rr

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

De organisatie van de Grassroots Days schenkt een bedrag van in totaal duizend euro aan drie verenigingen. Grassroots organiseert inclusieve evenementen en wil zo de G-werkingen van verschillende verenigingen promoten en ondersteunen.

Het eerste evenement van Grassroots, een initiatief van vrienden Barry Swinnen, Stijn Ureel, Stefan Hofmans en Arnout Geys, vond afgelopen zomer plaats. Op de terreinen van KGR Katelijne werden de eerste Grassroots Days georganiseerd. “Er waren inclusieve voetbalwedstrijden voor jong en oud en voor voetballers met en zonder beperking, een quiz, een gezellige barbecue en een buurtfestival met optredens”, aldus de organisatoren.

Dat alles bracht duizend euro op. Dat bedrag werd nu geschonken aan drie verenigingen. “De Akabe-afdeling van de Gidsen Sint-Katrien zorgt ervoor dat ook jongeren met een beperking zich kunnen uitleven op de jeugdbeweging”, klinkt het. “We schenken ook een deel aan Wijzersterk, een ouderproject dat een nuttige dagbesteding aanbiedt aan jongeren en volwassenen met een beperking. Tot slot is er ook een cheque voor de G-werking van voetbalclub KSK Wavria.”

“Met onze evenementen willen we de G-werkingen in de kijker zetten”, zegt de organisatie. “We delen met z’n allen het vuur en de passie om buurten, straten, wijken en steden op die manier een beetje warmer en gezelliger te maken.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus