OVERZICHT. Matchen van de Rode Duivels op groot scherm bekijken? Dat kan hier in jouw regio

De Manhatten in Leuven wordt klaargestoomd om veel supporters te ontvangen. ©  if

Leuven-Hageland -

De WK koorts begint nu ook in onze regio stilaan te stijgen. Woensdag al staan onze Rode Duivels voor hun eerste match op het Wereldkampioenschap voetbal. Uiteraard zullen verschillende horecazaken de televisie opzetten om de match te kunnen volgen. Maar waar kan je ons nationaal team volgen op een groot scherm? Wij geven een overzicht.

(red)

In Zoutleeuw worden de wedstrijden uitgezonden in OC De Kring. Moest België nog meespelen wanneer de kerstmarkt in Zoutleeuw loopt, kan je daar ook de wedstrijd volgen.

Ook in het Depot in Leuven zal je zoals gewoonlijk kunnen gaan kijken. Er kunnen 900 supporters binnen. Het kost je 6 euro, maar je krijgt gratis drankjes. Voor het eerst is er ook een WK-evenement in de Manhattan-studio. Dat wordt georganiseerd vanuit De Hoorn.

JH Den Aap plaatst in GC Colomba aan de Wijngaardstraat in Kortenberg ook een scherm voor een 300-tal personen. De prijs is gratis. De laatste groepswedstrijd van de Belgen is uitzonderlijk in Atrium Meerbeek (Dorpsstraat 177). Stoten de Duivels door, dan zijn de matchen opnieuw te zien in GC Colomba.

In Oud-Heverlee, in De Roosenberg meer bepaald, kan je ook de Rode Duivels naar de overwinning schreeuwen. De inkom is gratis.

Café De Witte van Tilles aan de Steenstraat in Geetbets heeft een grote verwarmde tent met kersttoog en groot scherm geplaatst dit weekend. Er is plaats voor veertig personen op dit gratis evenement, maar dat kan nog uitgebreid worden.

In Herent zal er een groot scherm geplaatst worden, voor 500 personen, in Hangar 30 (Rijweg 171). Een toegangsticket bedraagt 5 euro, maar dat bedrag wordt onmiddellijk terugbetaald in drankvouchers. Ook ter plaatse zijn nog tickets te koop.

Stad Aarschot organiseert geen groot dorpsfeest tijdens dit wereldkampioenschap, maar de inwoners hoeven daarom niet thuis te blijven. Aarschottenaar Jorde Bisschops neemt het heft in eigen handen en baat een WK-dorp uit. In Cristal Monopole op het Statieplan is iedereen welkom voor elke match van de Belgen. In de voormalige drankenhandel is plaats voor 1.000 voetbalfans en dat zonder inkomprijs. Een VIP-tafel met een fles champagne en goed zicht op het grote LED-scherm kost je 30 euro.

In Bertem kan je, samen met 499 anderen, kijken op een groot scherm in Sporthal Leefdaal (Dorpstraat 542). De toegang is gratis.

Tijdens het evenement Winterhalle aan het Stationsplein in Overijse wordt een scherm geplaatst. Tussen de 500 en 1.000 personen zijn er welkom om te supporteren. De toegang is gratis.

In Boortmeerbeek kunnen zo’n 100 mensen kijken in de cafetaria van de sporthal. De toegang is gratis.

Ook in de sporthal van Kampenhout wordt een scherm geplaatst tijdens de matchen van de Belgen waar je gratis kan gaan kijken. De supportersclub Kurreweusten organiseren dan al voor de vierde keer een evenement voor het WK. Zo’n duizend personen kunnen er binnen. Op zondag 27 november, wanneer de Duivels tegen Marokko spelen, kunnen families er zelfs al terecht vanaf 11 uur voor een familiedag met foodtrucks, een springkasteel en grime.

In Tielt-Winge kunnen voetbalfans ook terecht voor de drie matchen van de Rode Duivels. De Vrije Basisschool van Houwaart plaatst een groot scherm in de nabijgelegen zaal Sint-Denijs in Houwaart. Iedereen is er welkom. De Ouderraad zorgt van een hapje en een tapje en de opbrengst gaat naar de werking van de school. Of er nog een scherm wordt geplaatst als de Belgen doorstoten, is nog koffiedik kijken.

In Nieuwrode (Holsbeek) kan je de wedstrijden van de Rode Duivels gratis volgen op groot scherm in zaal Het Buurthuis. Er kan zo’n 300 man binnen. Het is een initiatief van het Klokhuis en KDN United voetbal. Bij vorige gelegenheden werd een groot scherm geplaatst op het Kerkplein in Nieuwrode. Nu trekken ze dus naar binnen. Er is een foodtruck voorzien.

In Betekom (Begijnendijk) worden in sporthal De Tumkens drie schermen opgesteld om de wedstrijden van de Belgen te volgen.

Voetbalclub Sparta Haacht zal in de kantine een scherm plaatsen voor de match België-Marokko op zondag 27 november. Mensen die toch graag eens buiten op groot scherm kijken, zullen moeten wachten op de finale op 18 december. Dan plaatst de vzw Stip als organisator van de kerstmarkt een groot scherm op de kerstmarkt, op de markt in Haacht.

In Keerbergen is de cafetaria van de sporthal (Putsebaan 103) versierd in de Belgische driekleur en worden de matchen van de Rode Duivels op verschillende schermen getoond.

In Zoutleeuw kan je in De Kring gratis op groot scherm de Duivels aan het werk zien. Er kunnen 260 supporters binnen.

In Tremelo kan je dankzij jeugdhuis Den Borduur samen naar de matchen van de Rode Duivels te kijken. Woensdag en zondag kan je dat doen in de Parochiezaal in Baal (Betekomstraat), waar zo’n 250 man terecht kan, de match van 1 december zenden ze in het jeugdhuis zelf (Baalsebaan 253) uit. Daar kunnen ongeveer 100 supporters kijken. Toegang is gratis.

In Diest projecteren de Webdevils de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm in zaal De Schuur in Webbekom. 200 mensen kunnen er binnen. De inkom is gratis. Ook als de Belgen een ronde verder gaan, worden die wedstrijden vertoond. Een dj zorgt voor animatie. Je kan games spelen en er is een party. Ook sportcentrum Karteria biedt de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm in de eigen dansstudio (Nijverheidslaan 18). De deuren gaan een uur voor de aanvang van de wedstrijden open. Er zijn zitplaatsen, waarvoor je kan reserveren, maar dat is niet vereist. Karteria beschikt over een zaal voor 150 personen en – bij een grote interesse – een zaal voor 600 personen. Als er een grote WK-koorts ontstaat, zijn beide zalen beschikbaar. Er is geen toegang te betalen. Wie een pintje bestelt, krijgt een tweede gratis.

In Tienen kunnen 150 supporters in de serre aan brasserie Kronacker het WK volgen. De toegang is gratis, maar alles is volzet.

In Kortenaken zet sporthal De Vruen deuren open, met gratis toegang en gratis gadgets. Er kunnen 144 personen terecht.

De brandweer van Scherpenheuvel ten slotte bouwt op zaterdag 17 december bij de wekelijkse markt en op zondag 18 december bij de kerstmarkt een drankstandje op aan de oude kazerne op de Zuidervest. Daarbij komt er een groot scherm waarop iedereen zaterdag om 16 uur de troostfinale kan volgen en zondag om 16 uur de finale. Als bezoeker sta je buiten aan de kazerne. Hopelijk kunnen we daar dan ook nog de Belgen aan het werk zien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus