51-jarige man maakt amok op familiefeest: “Zijn stoppen zijn doorgeslagen”

© Bart Van den Langenbergh

Herentals, Turnhout -

Een 51-jarige man uit Turnhout stond terecht omdat hij op 15 augustus van dit jaar amok maakte op een familiefeest in Herentals. Een van de aanwezige familieleden kreeg een slag op zijn keel en verloor even het bewustzijn.

Bart Van den Langenbergh

M.V.D.H. uit Turnhout verscheen dinsdag voor de correctionele rechtbank in Turnhout voor het uitdelen van slagen en verwondingen en het uiten van bedreigingen aan zijn toenmalige partner en twee van haar broers. Hij ging op 15 augustus in Herentals door het lint op een feest naar aanleiding van een huwelijksverjaardag van de ouders van zijn vriendin.

“Zijn stoppen zijn doorgeslagen op het feest en werd agressief. Hij nam eerst de haren van zijn partner vast en richtte zich daarna tegen haar broer. Hij kreeg een vuistslag op zijn keel en verloor even het bewustzijn”, zei openbare aanklager Bo Piedfort. “Hij heeft in zijn auto ook dezelfde familieleden bedreigd door op een halve meter van hen te stoppen. In de woning van zijn partner heeft hij nog spullen vernield en heeft hij haar opnieuw bij de haren getrokken. De familie is enorm aangeslagen door de feiten.” Het Openbaar Ministerie vroeg een celstraf van 12 maanden met probatievoorwaarden waarbij de man moet werken aan zijn alcohol- en agressieproblematiek. De man werd in 2014 al veroordeeld voor zedenfeiten.

De man had zich na de bewuste feiten verstopt in de struiken en werd opgepakt door de politie. Hij kreeg van de onderzoeksrechter voorwaarden opgelegd. De advocate van de vijftiger vroeg een autonome probatiestraf. “Er is tijdens het feest eerst tumult ontstaan met zijn schoonbroer. Mijn cliënt heeft zich inderdaad zowel fysiek als verbaal agressief gedragen. Hij had toen vier glazen wijn gedronken in combinatie met antidepressiva”, pleitte meester Lotte Van Hasselt. De man ontkende wel dat hij in zijn auto de familieleden had bedreigd.

De getroffen familie eiste een schadevergoeding. “De vrouw heeft kwetsuren van uitgetrokken haren en kan nog altijd niet goed slapen”, stelde advocate, meester Pascale Wijns. “De man heeft daarna nog allerlei berichten via WhatsApp gestuurd.”

De rechtbank velt een vonnis op 19 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus