Willem en zijn collega-zorgmedewerkers Emiliushoeve gaan interactie aan met uitgebluste deelnemers VTM-programma ‘Out of Office’

Willem en zijn collega Kristi mesten een stal uit in de Emiliushoeve.  ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

Nijlen, Pulderbos -

VTM zond maandag 21 november de eerste aflevering van Out of Office uit, een programma rond burn-outs met zorgboerderij Emiliushoeve in Bevel (Nijlen) als decor. Ook de vaste zorgmedewerkers van de boerderij komen uitgebreid in beeld en spelen gewoon zichzelf in het realityprogramma. De droge ‘naturel’ waarmee Willem Wolput (27) uit Pulderbos de kandidaten benadert, springt direct in het oog.

ToV, KMa

Het is niet de eerste keer dat Willem Wolput voor het voetlicht treedt. In 2016 maakte de twintiger zijn debuut als comedian op het kunstenfestival in Bevel (Nijlen). Hij presenteerde toen onder zijn artiestennaam Willem De Grote, als knipoog naar zijn beperkte lengte van 122 centimeter, de dag. Het kwam zelfs tot een samenwerking met comedian en presentator Jan Jaap van der Wal.

In Pulderbos kennen ze Willem als de man die vaak met zijn driewieler en grote gevlekte boerenfox lange fietstochten maakt. Of van bijvoorbeeld zijn miniatuurboerderij op de Molenfeesten en activiteiten van de Landelijke Gilde.

©  Nattida-Jayne Kanyachalao

VTM zet in Out of Office de opbouw van de hoevewinkel Veldvolk centraal, en hoe de deelnemers met burn-outs en stressklachten tussen de natuur en de dieren van de Emiliushoeve weer kracht vinden.

De Emiliushoeve is het levenswerk van Saskia Benus (62). Veertien zorgmedewerkers, onder wie dus Willem, houden de hoeve mee recht. Willem zorgt ervoor dat alles er piekfijn uitziet. “We werken biologisch. Er moet veel onkruid gewied worden. Ik zeg altijd dat het onkruid verliefd op mij is want dat komt altijd terug”, grapt hij.

Willem werkt nu 9 jaar als hulpboer op de Emiliushoeve. Je vindt hem bijna altijd buiten op de boerderij of op de velden. Daar houdt hij zich bezig met planten en oogsten, de dieren eten geven of stallen uitmesten. Hij heeft naar eigen zeggen een medisch dossier dat groter is als hijzelf: 1,22 meter. Willem gaat met veel wijsheden en humor door het leven. Hij heeft veel dromen en ambities, zoals een boek schrijven.

Willem vertelt: “Het is héél fijn en interessant om de mensen die met een burn-out kampen als collega’s te krijgen en te merken hoe open zij over hun situatie willen vertellen. Het moeilijke voor hen lijkt me dat je niet zomaar kan zien dat ze een burn-out hebben. Dat is ergens wel het ‘geluk’ bij mij. Bij mij zie je dat er iets ‘anders’ is. Maar mijn motto is: wees gewoon wie je bent, go with the flow, doe wat je wil. Maar hou het misschien wel veilig en legaal.”

De Emiliushoeve viert haar twintigste verjaardag in 2023 én opent een hoevewinkel in januari. De bouw van het complex is de rode draad in Out of Office, gepresenteerd door Bruno Vanden Broecke, die voor velen toch altijd Sammy Tanghe uit Het Eiland blijft. Als wij Bruno Vanden Broecke zien, zien wij ook nog altijd direct twee dartpijlen op zijn voorhoofd verschijnen. (tove, kma)

www.emiliushoeve.be, www.veldvolk.be

Out of Office, elke maandag om 20.35u bij VTM

©  Nattida-Jayne Kanychalao

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus