Met de bijzondere viering van zijn doelpunt kwam Jack Grealish emotionele belofte na

©  AFP

Jack Grealish scoorde de 5-1 in de wedstrijd van Engeland tegen Iran en vierde dat doelpunt met een bijzonder dansje waarbij hij zijn armen in een golfbeweging op en neer bewoog. In een emotioneel filmpje dat Manchester City begin deze maand op zijn social media postte, vinden we de verklaring.

Michael Van Damme

Met de viering komt Manchester City-aanvaller Jack Grealish een belofte na aan Finlay, een elfjarige jongen die aan hersenverlamming lijdt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Finlay schreef in een brief dat hij Grealish bewondert voor de band die de City-speler heeft met zijn eigen zus, die ook aan hersenverlamming lijdt. “Ik wou dat er meer mensen in de wereld waren zoals jij,” schreef Finlay, “die mensen met een handicap net als iedereen behandelen. Het maakt me gelukkig om te zien dat een beroemde voetballer als jij weet hoe het is om met een hersenverlamming te leven. Ik hou ervan om zelf te voetballen. Ik speel elke maandag andersvalidenvoetbal met Manchester City. Ik word niet altijd gekozen omdat ik te traag ben. Dan word ik in de goal gezet. Dat frustreert me, dan verlies ik mijn geduld en mag ik als straf geen FIFA spelen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Grealish schreef Finlay terug om hem aan te moedigen en ging op een maandag supporteren voor hem. Tijdens de ontmoeting vroeg Finlay of Grealish de volgende keer dat hij scoorde een speciale viering voor hem wilde doen. “Maar ik scoor niet vaak”, zei Grealish toen verontschuldigend.

Dat Grealish zijn eerstvolgende doelpunt uitgerekend op het WK scoorde en zijn belofte nakwam, zal Finlay ongetwijfeld bijzonder gelukkig gemaakt hebben.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer