Vlaams Belang deelt soep uit op wekelijkse markt

De opbrengst van de soepverkoop gaat naar meerdere goede doelen. © rr

Rijkevorsel -

Op de maandagmarkt in het centrum van Rijkevorsel was de lokale afdeling van Vlaams Belang aanwezig om aandacht te vragen voor energiearmoede en sociale problemen.

Aan de bezoekers werd soep uitgedeeld. Die konden een vrijblijvende gift doen voor het goede doel. “Armoede en energiearmoede treffen niet alleen Rijkevorselnaren”, zegt afdelingsvoorzitter Gunther Van Ginkel . “Het is alarmerend dat meer dan 600.000 Vlamingen in armoede leven. Daarom willen we met deze actie deze problematiek terug bovenaan de agenda plaatsen. De federale en Vlaamse overheid schieten tekort. Maar ook het gemeentebestuur van Rijkevorsel kan meer doen, bijvoorbeeld door de voedselbank sterker te ondersteunen.”

“Met deze campagne willen we aandacht vragen voor de groeiende sociale problemen hier, de energiecrisis en natuurlijk om zelfeen helpende hand uit te steken. Er kunnen vele miljoenen tot miljarden euro’s gehaald worden door te besparen op het systeem. Ik denk aan het afschaffen van de Senaat, de provinciebesturen en de intercommunales.” De opbrengst van de actie gaat naar meerdere organisaties die strijden tegen kinderarmoede of mensen met een verstandelijke beperking helpen.

  (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus