Midow controleert: “Negentien rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik”

©  Pascal Vigneron

MEULEBEKE/INGELMUNSTER/DENTERGEM/OOSTROZEBEKE/WIELSBEKE -

Vorige week hield de politie van zone Midow verschillende grote verkeersacties die focusten op gsm-gebruik achter het stuur, snelheid en zwaar verkeer. Voor het gsm-gebruik alleen al werden op een dag tijd negentien rijbewijzen ingetrokken.

Jonathan Folens

Op donderdag 17 november voerde de politie een actie rond zwaar vervoer. In samenwerking met Gavers en Mira controleerde politiezone Midow 79 vrachtwagens. Een chauffeur moest meteen zijn rijbewijs afgeven door omdat hij met zijn gsm bezig was. De actie leverde 6.709 euro aan boetes op.

Vrijdag werd geflitst op drie locaties waar zone 50 geldt: De Dentergemstraat in Oostrozebeke, de Marialoopsteenweg in Meulebeke en de Hulstersestraat in Wielsbeke. In totaal werden 460 auto’s gecontroleerd, 27 reden te snel. In zes gevallen ging het over zware overtredingen en die werden allen begaan op de Marialoopsteenweg.

Op zaterdag volgde dan een grote actie rond afleiding achter het stuur. Negentien bestuurders werden betrapt met hun gsm in de hand. Zij moeten hun wagen acht dagen aan de kant laten staan.

De komende week plant Midow nog snelheidscontroles, controles op de fietsverlichting van de schoolgaande jeugd en alcoholcontroles in de buurt van grote WK-schermen. De politie wil de supporters van de Rode Duivels erop wijzen dat alcohol en voetbal niet samengaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus