Opgegraven oorlogstuig is onschadelijk gemaakt

Dovo kwam de springtuigen ophalen.  © BFM

Rijkevorsel

Tijdens graafwerken in een weide aan de Merksplassesteenweg in Rijkevorsel heeft een kraan maandagnamiddag een viertal stuks oorlogsmunitie opgegraven. “Twee van de vier projectielen werden door de kraan beschadigd”, weet communicatieambtenaar Jan Huybrechts van de gemeente Rijkevorsel.

“Er was meteen ongerustheid omdat er rook vrijkwam. Eén van de arbeiders en twee passanten die rook hadden ingeademd werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Deze mensen waren gelukkig allemaal oké en ze mochten het ziekenhuis alweer verlaten.“

Rond de weide werd een perimeter ingesteld. © BFM

De Merksplassesteenweg werd tijdelijk afgesloten tussen Beersebaan en Vorselmoerweg. Er werd een perimeter ingesteld van een 100-tal meter rond de plaats van het incident. “In die zone staan enkele huizen. De bewoners die thuis waren, werd gevraagd om op een veilige afstand te gaan staan”, weet Huybrechts.

De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) kwam ter plaatse en heeft de springtuigen meegenomen op die op een veilige plek te kunnen ontmantelen. Daarna werd de weg en de omgeving opnieuw vrijgegeven. Het niet bekend om wat voor soort munitie het gaat. (mph)

  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus