Bewoners en personeel rusthuis Millegem genieten van eigen televisieshow

Alle medewerkers krijgen een gevulde draagzak als bedankje. ©  SDL

Ranst -

De 6-2 overwinning van Engeland tegen Iran ging maandag compleet voorbij aan de bewoners van woonzorgcentrum Millegem in Ranst. Op dat uur genoten die immers samen met het personeel van hun eigen tv-show: ‘Armonea-televisie’.

Kristin Matthyssen

Het is voor rusthuizen niet gemakkelijk tegenwoordig om gedreven medewerkers te vinden. De vijver van het zorgpersoneel raakt stilaan leeggevist. Reden voor Armonea, een van de grootste zorggroepen in België, om zijn personeel en vrijwilligers eens extra in de spotlights te zetten met een bijna één uur durend televisieprogramma. Deze tv-show werd maandag uitgezonden in alle zeven Armonea-woonzorgcentra, zoals in Millegem (Ranst).

Verpleegkundigen, zorgkundigen, logistieke medewerkers, vrijwilligers, administratieve krachten, talenten uit de poetsdienst of keuken: ze kwamen allemaal aan het woord en deelden hun ervaringen met iedereen binnen de groep. “Werken in de zorg kampt met een imagoprobleem. Dat is allesbehalve terecht. Hier liggen geweldige groeikansen. Mensen kunnen zich echt ontplooien in hun job. De verhalen van onze medewerkers zijn daar het beste bewijs van. Poetsmedewerkers groeien door tot zorgmedewerkers. Verplegers groeien door tot directeurs. Andere medewerkers scholen zich om... Het was hoog tijd dat we die mogelijkheden eens mooi in beeld brachten”, zegt Haidé Van Gheluwe, chief human capital officer bij Armonea.

De #SamenSterkers-show werd uitgezonden om 14u tijdens een collectief kijkmoment samen met de bewoners. “Ook de getuigenissen van de medewerkers in andere woonzorgcentra binnen onze groep waren heel herkenbaar voor ons”, zegt Silvy De Laet, administratief medewerker in WZC Millegem. “Onze bewoners kregen na de tv-show een portie smoutebollen als feestelijke afsluiter. Voor alle medewerkers was er een draagzak met enkele presentjes.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus