Hier kun je de Rode Duivels op groot scherm zien

©  sbr

Regio -

De Belgische voetbaltrots trapt woensdagavond om 20 uur zijn wereldkampioenschap op gang. Het eerste gerecht van de driegangenmenu heet Canada. Op zondag en volgende week donderdag volgen respectievelijk Marokko en Kroatië. Waar zijn de wedstrijden op groot scherm te volgen in de Midwest?

Levi Verbauwhede

Aangezien groep A eerst aan haar groepsfase mag beginnen, starten wij onze lijst in Ardooie. Daar wordt winterbar Barthazar in de Stationsstraat omgetoverd tot een WK-dorp met plaats voor een 170-tal fans, iets verderop in de straat kan men in de tent op het terras van café De Groene Dreve ook de wedstrijden meepikken. In Dentergem wordt het voormalige volkscafé De Kortekeer in de Markegemsesteenweg tijdelijk heropend als WK-pop-upbar.

JOC De Prik in Hooglede heeft een groot scherm en plaats voor zo’n 150 fans. De gemeente Ingelmunster pakt groots uit met een tent op het marktplein waar zo’n 2.000 toeschouwers terecht kunnen.

In Izegem wordt er een indoor WK-café voor 500 personen opgericht in het goederenstation langs de Dirk Martenslaan. De inkom bedraagt 5 euro inclusief twee drankjes.

De Lichterveldenaren kunnen met 400 samentroepen in OC De Schouw. Behalve op zondag 27 november, dan toont organisator KFC Lichtervelde de wedstrijd tegen Marokko in de kantine in de Zandstraat, daar is plaats voor 150 voetbalfans. In Ruiselede komt er een groot scherm in Café ’t Fonteintje in de Tramweg.

In Staden kun je naar het SWOK gaan waar voetbalploeg SK Staden zo’n 400 supporters kan ontvangen. In Tielt verandert feestzaal De Post in de Beernegemstraat in een WK-bar. Wielsbeke4Life tovert in Wielsbeke de oude sporthal om tot een WK-Village voor 450 supporters. In Zwevezele is er een voetbaldorp in café Baraaf in de Bruggestraat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus