Emma Plasschaert valt als vijfde naast podium van het EK zeilen

©  BELGA

Emma Plasschaert is maandag als vijfde geëindigd op het EK ILCA 6 (ex- Laser Radial) zeilen in het Franse Hyères. De 29-jarige Oostendse werd in de laatste regatta negende in de Gold Fleet. Daardoor moest ze nog een positie inleveren.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Plasschaert beëindigt de competitie na tien races met 55 punten. Dat zijn er elf meer dan de Poolse Agata Barwinska, die haar Europese titel verlengde. Zij haalt het met 44 punten voor de Zwitserse Maud Jayet (48 punten) en de Nederlandse Marit Bouwmeester (50 punten). De Britse Matilda Nicholls (52 punten) werd vierde. 

Emma Plasschaert werd al twee keer wereldkampioene, in 2018 en 2021, maar won nog nooit Europees goud. In 2018 en 2019 pakte ze brons. Op de Olympische Spelen vorig jaar in Japan werd ze vierde. Vorige maand voegde ze nog WK-brons toe aan haar erelijst. 

Eline Verstraelen eindigde als 60e na een negentiende plaats in de slotwedstrijd van de Silver Fleet. 

In de ILCA 7 (ex-Laser) won William De Smet op de slotdag nog twee plaatsen. Hij strandt op nummer 17 met 100 punten. Zijn resultaat van maandag in de tiende regatta (51e) werd geschrapt als slechtste uitslag. Wannes Van Laer zakte nog van 45 naar 53. Hij kreeg een DNF (niet aangekomen) maandag, goed voor 58 punten, en eindigt met 221 punten. 

De Cyprioot Pavlos Kontide pakte de Europese titel (32 punten) voor de Brit Michael Beckett (34 punten) en de Fin Kaarle Tapper (50 punten).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer