Voetbal 3de provinciale D FC Binkom

Centrale verdediger Viktor Vanwingh zorgt voor punten bij Binkom: “Bij stilstaande fases sta ik paraat”

Viktor Vanwingh: “Ik heb nergens spijt van.” ©  gmd

Binkom boekte in twee wedstrijden vier punten. Een draw tegen topploeg Tielt-Winge en een overwinning tegen runner-up KVK Tienen B. Merkwaardig is dat centrale verdediger Viktor Vanwingh (24) telkens voor het doelpunt zorgde dat puntengewin opleverde.

René Beelen

Het afgelopen seizoen sprak Binkom een aardig woordje mee in het titeldebat. Met nagenoeg hetzelfde team prijkt de ploeg van Xavier Alliet nu op plaats vijf. “De reeks is sterker met Tielt-Winge en Tienen als nieuwkomers en ook Hoegaarden B en Geetbets zorgen voor goed voetbal”, zegt Viktor Vanwingh. “Na een één op twaalf noteerden we een tien op twaalf. De betere resultaten hangen samen met ons spel dat beter is. Rond de vijfde plaats finishen is onze doelstelling, al mag het natuurlijk altijd mooier.”

Thuis in provinciale

“Ik ben aan mijn vijfde seizoen bezig bij Binkom na één seizoen in het Limburgse Halen, toen in tweede provinciale, en voordien bij de beloften van Betekom. Ik had wel ambitie om bij Betekom naar de eerste ploeg in vierde klasse door te stoten, maar toen kwam Halen op de proppen. Dat leek me een goede transfer. Allicht was nationaal voetbal toch wat te hoog gegrepen. Ik voel me nu goed in provinciale en heb van niets spijt. Tweede en derde provinciale is mijn ding. In die competities kan ik goed mijn streng trekken.”

“Door de recente uitslagen wisten we dat Tienen een moeilijke tegenstander is”, vertelt Viktor Vanwingh. “We verwachtten dan ook niet dat we de overwinning op een presenteerblaadje gingen krijgen. Dat klopte ook. De eerste helft verliep evenwichtig. Tienen creëerde in die periode wel weinig gevaar en wij hadden twee of drie goede kansen. We scoorden na een kopstoot tegen de lat en uit het geharrewar dat daarop volgde. Na de pauze kwam de thuisploeg opzetten en had ze balbezit, maar andermaal zonder veel gevaar. Via een hoekschop scoorde ik in blessuretijd de 1-2, ook na een geharrewar. Bij stilstaande fases sta ik paraat en neem ik altijd positie. De overwinning is zuinig, maar niet gestolen afgaande op basis van de kansen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus