Waar kan je de Duivels zien op groot scherm?

In de ontwijde Sint-Corneliuskerk van Ruien kan je de komende weken de Duivels toejuichen.  ©  Peter Malaise

GIJZENZELE

In Gijzenzele kan je alle matchen van de Rode Duivels op groot scherm gaan bekijken in ’t Zaaltje in de Kerskstraat. De organisatie is in handen van de Kermisvrienden Gijzenzele ten voordele van hun ‘Kirmesse 2023’. Op woensdag 23 november openen ze de deuren om 19 uur (match tegen Canada om 20 uur), op zondag 27 november om 13 uur (match tegen Marokko om 14 uur) en op donderdag 1 december om 15 uur (match tegen Kroatië om 16 uur). Voor kinderen die verkleed komen supporteren, is er een leuke verrassing. Je kan ter plaatse frietjes met frikandellen kopen tegen democratische prijzen. Een pintje kost er 2 euro, een ‘Gijzelaarke’ 3 euro.

OUDENAARDE

In Oudenaarde kan je de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK voetbal in Qatar op groot scherm bekijken in de evenementenhal Qubus in de Lindestraat 47. Uit veiligheidsoverwegingen worden maximaal 1.500 toeschouwers toegelaten. Toegang gratis. Als de Rode Duivels zich plaatsen voor de volgende rondes, zullen ook die wedstrijden op groot scherm worden getoond, met telkens ook een afterparty.

ZWALM

Alle wedstrijden van de Rode Duivels worden uitgezonden in feestzaal De Zwalmparel in de Sportlaan. Woensdag 23 november (20 uur) tegen Canada, zondag 27 november (14 uur) tegen Marokko en donderdag 1 december (16 uur) tegen Kroatië, die matchen zijn alvast een zekerheid. Als de Rode Duivels de eerste ronde overleven, wordt ook de rest van hun matchen uitgezonden in De Zwalmparel. De toegang is telkens gratis. Je kan ter plaatse eten en drinken kopen en na elke wedstrijd zijn er dj’s die de afterparty zullen begeleiden.

RONSE

In Ronse kan je terecht in de stadsfeestzaal COC. Verschillende horecazaken hebben de handen in elkaar geslagen, ze verwelkomen je in het COC anderhalf uur voor elke wedstrijd. Er is plaats voor 900 man.

KLUISBERGEN

In Berchem kan je terecht in Zaal Stijn Streuvels. “De toegang is gratis, ondanks de hoge energiekosten”, zegt Jonas Crement. “Wij zetten naast een groot scherm ook in op beleving. We starten telkens twee uur voor de aanvang van de wedstrijd en zorgen voor ambiance met een dj na de match. Op zondagmiddag is er ook eten voor de aanwezigen.”

In Ruien is de Sint-Corneliuskerk de plaats van afspraak. Daar kan 400 man binnen. Je moet er wel toegang betalen: 10 euro voor de drie groepswedstrijden. De opbrengst gaat naar de jeugd van KFC Kluisbergen en MVC Domein Kluisbos.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus