Dertiger krijgt uitgestelde gevangenisstraf na verkrachting van dertienjarig meisje dat thuis wegliep

©  anp

Kapellen, Leuven -

De rechtbank van Leuven heeft K.C. (34) veroordeeld tot een uitgestelde celstraf van veertig maanden nadat hij een dertienjarig meisje uit Kapellen had verkracht. In september van vorig jaar liet hij het meisje ophalen door zijn neef nadat ze thuis was weggelopen. Naar eigen zeggen had hij een ‘relatie’ met het meisje.

Sam Coremans

De beklaagde leerde het meisje kennen via de jonge zoon van vrienden. Als goede vriend van de familie leerde hij zijn vriendinnetje kennen, helemaal bewust van haar jonge leeftijd. Via Facebook zocht hij het meisje op en na intensief contact startten de twee een ‘relatie’. Zo praatten ze over samenwonen en kinderen krijgen. Veel van de berichten hadden ook een expliciete seksuele ondertoon. Voor de feiten kwam hij al een keer langs bij het meisje toen ze ziek was, zonder dat haar ouders iets wisten.

Lichaam van een kind

In september liep het slachtoffer weg van huis na een heftige ruzie met haar moeder. De neef van de beklaagde haalde haar op in Kapellen en bracht haar naar het appartement van C. in Leuven. Nadat de neef vertrok, knuffelden en kusten de twee voor de televisie. Daarna verkrachtte de beklaagde het meisje. C. ontkent niet dat hij het meisje op een seksuele manier heeft geknuffeld en gekust, maar betwist de penetratie. Het meisje verklaart dat hij haar heeft proberen te penetreren, maar dat ze te veel pijn had, waarna hij direct ophield. Zelf stelde hij dat “penetratie nooit gelukt was zonder forse kracht, omdat ze nog het lichaam van een kind heeft.”

De verkrachting is zonder geweld gebeurd, maar de beklaagde heeft duidelijk toenadering met het dertienjarige meisje gezocht met de intentie tot seksuele betrekkingen. K.C. krijgt veertig maanden cel, volledig met uitstel. De afgelopen vier maanden zat hij in voorlopige hechtenis, de komende vijf jaar wordt hij intensief begeleid door justitie en psychologen. Daarbij komt een contactverbod met het slachtoffer en alle minderjarigen in professionele context.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus