Politie controleert man die joint rookt en vindt nadien vier pakjes cocaïne onder combi: 18 maanden cel geëist

©  rr

Duffel -

Het Openbaar Ministerie heeft achttien maanden cel gevorderd tegen een 23-jarige man uit Duffel. Die stond terecht voor de handel in drugs. Hij liep tegen de lamp toen de politie hem aan een controle onderwierp toen hij op straat een joint rookte.

Theo Derkinderen

K.R. wandelde op 4 juli met een vriend op straat. De man rookte een joint en dat was ook de politie niet ontgaan. K. werd aan een grondige controle onderworpen. Niet alleen bleek de Duffelaar een zakje cannabis en cocaïne op zak te hebben, later vonden de inspecteurs nog vier gebruikershoeveelheden cocaïne onder hun politiewagen terug. Volgens het Openbaar Ministerie vliegensvlug weggegooid door K.R. toen de politie de controle aanvatte.

K.R. ontkende tijdens zijn verhoor dat de drugs onder de combi van hem waren. “Maar toen het telefoontoestel van de man werd uitgelezen, bleek duidelijk dat hij zich bezighield met drugshandel. Er werden berichten teruggevonden waarbij de man werd benaderd om een en ander te leveren op plaatsen in Duffel die gekend staan voor het dealen van drugs. Daarnaast zijn er ook gesprekken teruggevonden waarin er sprake was van de verkoop van C en W. Codetaal voor cocaïne en wiet”, aldus de openbare aanklager.

“Mijn cliënt geeft de feiten toe”, vertelde advocaat Boris Reynaerts. “Hij heeft op zeer beperkte schaal gedeald. Enerzijds hadden hij en zijn familie financiële problemen, anderzijds was de man zelf verslaafd aan drugs. Hij was de oudste van het gezin en deed er alles voor om wat geld te verdienen. Temeer omdat zijn vader verlamd was en hij zijn familie niet in de steek wou laten.”

De strafpleiter vroeg voor zijn cliënt een voorwaardelijke straf. Uitspraak volgt op 19 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus