Twintiger riskeert veroordeling voor verduisteren van graafmachines

De correctionele rechtbank in Turnhout. © Bart Van den Langenbergh

Turnhout -

Het parket vorderde op de rechtbank een gevangenisstraf van zes maanden voor Koen N. (24) uit Turnhout. De jongeman stond terecht voor misbruik van vertrouwen bij het leasen van twee graafmachines.

Leasingmaatschappij De Lage Landen uit Mechelen sloot in 2019 een overeenkomst met N. voor het gebruik van twee graafmachines. Volgens het bedrijf heeft de man een graafmachine niet ingeleverd en ook accessoires ervan verkocht. De firma raamde de totale schade op 26.000 euro.

Het Openbaar Ministerie vorderde een celstraf van zes maanden en een boete voor misbruik van vertrouwen. “Tijdens zijn verhoor verklaarde de beklaagde dat hij op 19 november 2019 terug had gegeven maar dan zonder accessoires. De andere graafmachine had hij via 2dehands.be verkocht aan 12.000 euro”, stelde procureur Sofie Bruyninckx op de rechtbank in Turnhout.

De verdediging vroeg opschorting van straf of een straf met probatie-uitstel. “Hij werd op jonge leeftijd zelfstandige maar hij vertoefde ook in het drugsmilieu. De man spendeerde veel geld aan drugs en verdronk in zijn zelfstandige activiteit. Zijn zaak is in december 2019 failliet gegaan”, zei meester Yentl Jansen. De rechtbank velt een vonnis over enkele weken. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus