Optreden van Euregio Jeugdorkest lokt minister Verlinden naar Warande

Zondag 27 november staat het Euregio Jeugdorkest op de planken van de Warande. © RR

Hoogstraten, Turnhout -

Zondag 27 november treedt het Euregio Jeugdorkest op in de Warande in Turnhout. Minister voor Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal de meer dan negentig getalenteerde jongeren van het symfonieorkest aan het werk zien.

Het concert In Crescendo wordt georganiseerd door rotaryclubs Turnhout en Hoogstraten Kempen. “We geven de muzikanten van het Euregio Jeugdorkest kans om podiumervaring op te doen in het grootste concertgebouw van de Kempen, de Turnhoutse Warande”, vertelt Marc Van Waelderen. “Ze nemen het publiek mee op een spannende en dromerige tocht.”

Het EJO werd opgericht in 1985 en brengt getalenteerde jongeren uit Vlaamse en Nederlandse muziekacademies en conservatoria samen in een ruim negentigkoppig symfonieorkest. Het staat al twintig jaar onder leiding van dirigent Hans Casteleyn, afkomstig van Aartselaar.

De rotaryclubs mogen onder meer minister voor Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) onder de toeschouwers rekenen. Tickets voor het optreden in de Warande kosten 15, 25 of 75 euro. De opbrengst gaat naar verschillende Kempense goede doelen, waaronder armoedeorganisatie T’ANtWOORD, theatercollectief Kaaiman en het project Watersnood Wallonië. (woad)

www.increscendo.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus