Bandenspanning van je wagen laten testen kan op drie gratis controlemomenten

Op drie plaatsen in Sint-Katelijne-Waver kan je de bandenspanning van je wagen laten controleren. © Georges Verschoren

Sint-Katelijne-Waver -

De komende weken kunnen autobestuurders in Sint-Katelijne-Waver op drie plaatsen gratis de bandendruk van hun wagen laten nakijken. Daarvoor werkt de gemeente samen met een maatwerkbedrijf. “De verkeerde bandendruk heeft nadelen voor de wagen, bestuurder en het milieu”, aldus het lokaal bestuur.

Stijn Van de Sande

“Auto’s waarvan de banden niet hard genoeg opgepompt zijn, verbruiken een stuk meer brandstof. Daardoor stoten ze ook meer CO₂ uit”, zegt schepen van Duurzame Ontwikkeling Jeroen Baeten (N-VA). “Maar naast de negatieve gevolgen voor het milieu, zijn er ook nadelen voor de bestuurder en de wagen. Een te lage bandenspanning leidt tot een slechtere wegligging, meer slijtage van de band, een langere remweg, een hogere kans op klapbanden en extra brandstofkosten.”

Maar liefst drie op de vier auto’s zou rondrijden met een te lage bandenspanning. Daarom organiseert de gemeente de komende weken drie gratis controlemomenten. Het werkt daarvoor samen met een mobiel team van maatwerkbedrijf WEBO en drie winkels die hun parking ter beschikking stellen. Er zal ook een bandenspecialist aanwezig zijn om na te gaan of je banden gelijkmatig verslijten en of er beschadigingen zijn.

Bestuurders kunnen hun banden laten nakijken op donderdag 24 november van 12 tot 14u op de parking van Hubo aan Drevendaal, op woensdag 30 november van 10 tot 12u aan Colruyt op de Putsesteenweg en op vrijdag 9 december van 15.30 tot 18u op de parking van Delhaize in de Leliestraat. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus