Bebos mee de grootste Natuurpuntaankoop van 2021: “Boom planten is echt niet moeilijk”

Er is nog ruimte voor bebossing in Overbroek. © RR

Ravels -

Natuurpuntkern Ravels wil in het 65 hectare grote domein Overbroek inzetten op waterberging en bebossing. Op zaterdag 26 november en 3 december en zondag 4 december zijn helpende handen meer dan welkom.

Wouter Adriaensen

Een jaar geleden kocht Natuurpunt het Overbroek aan, een voormalig jachtdomein en opbrengstbos in Ravels tegen de Nederlandse grens. Het was de grootste aankoop van de natuurorganisatie van 2021. Nu vormt dit gebied het decor voor een van de grootste Vlaamse plantacties van dit najaar.

LEES OOK. Natuurpunt wil raven lokken naar nieuw aangekocht natuurgebied Overbroek

“We zetten bij het beheer van Overbroek vooral in op waterberging en bebossing”, legt Fred Geysels van Natuurpunt uit. “Het is de bedoeling dat het water vooral ter plekke geborgen wordt en niet te veel afvloeit. Daarnaast planten we nieuwe bomen aan. Zondag 4 december is voor ons het moment om het grote publiek deel te laten nemen.”

Soudal en Kuehne+Nagel

Iedereen is welkom tussen 9u30 en 15u voor hoe lang hij of zij zelf wil. “Je krijgt ter plekke uitleg, maar een boom planten is echt niet moeilijk. Breng gerust je kinderen mee, dit is een leuke activiteit om samen te doen terwijl de herfstbladeren rond je hoofd dwarrelen. Zorg wel voor aangepaste kledij, werkhandschoenen, laarzen en eventueel een spade. Nadien is er warme soep, warme drank of iets fris en voor de liefhebbers de gelegenheid om deel te nemen aan een gegidste wandeling door het domein.”

Wie zondag 4 december niet kan, is zaterdag 26 november in de namiddag of zaterdag 3 december tussen 10u en 15u welkom. “Zaterdag 26 november steken werknemers van Soudal uit Turnhout een handje toe en zaterdag 3 december tekenen medewerkers van Kuehne+Nagel present. Zij planten een bos aan dat ze bij zijn pensioen schonken aan Achille Van Beurden, die geboren is in Poppel.”

Kandidaat-aanplanters kunnen zich op de vermelde tijdstippen melden bij de publieksingang van natuurgebied Overbroek, links van de woning aan Overbroek 33.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus