Voetbal 1ste nationale FC Knokke

Ex-Anderlecht-talent Michiel De Looze wint met FC Knokke bij eerste basisplaats in competitie: “Dit smaakt naar meer”

Michiel De Looze was tevreden over de teamprestatie na de 2-1-zege tegen de beloften van Sporting Charleroi. © VDB

Knokke-Heist -

Teamwork. FC Knokke deed zondagnamiddag wat het moest doen tegen Zebres Elites en schoof dankzij de 2-1-zege op naar de linkerkolom, ook al speelde de kustploeg bijna de hele match met tien nadat Vanraefelghem rood kreeg. Door de schorsing van Jarno Vervaque stond Michiel De Looze voor het eerst aan de aftrap. “Eindelijk kon ik wat minuten maken en hopelijk volgen er nog.”

Amaury Verdruye

Knokke-voorzitter Vincent Vanhonsebrouck vierde zijn 52ste verjaardag en de spelers wensten hem proficiat met een filmpje. Dat bleek te werken, want na de magere prestatie vorig weekend op het veld van Hoogstraten was Knokke ditmaal wel meteen op de afspraak. Na twaalf minuten opende Din Sula de score en op het uur verdubbelde Van Walle de voorsprong. Dat zag ook huurling Michiel De Looze met plezier gebeuren. De rechtsachter mocht door de schorsing van Jarno Vervaque eindelijk zijn competitiedebuut maken. Eerder speelde hij ook de bekermatch tegen Beerschot, maar hij ging toen ten onder met de hele ploeg.

“Ik ben heel tevreden dat ik nog eens negentig minuten mocht spelen”, vertelde De Looze, die nog steeds onder contract staat bij SK Deinze. “Dat we ook wonnen, doet extra veel deugd. Na die vroege rode kaart werd het er niet gemakkelijker op. Iedereen heeft zich moeten dubbel plooien om de drie punten over de eindmeet te sleuren. We zetten een heel mooie teamprestatie neer. Elke drie punten zijn welkom en met de recente 7 op 9 schuiven we op naar de linkerkolom. Ook onze coach was zeer tevreden over de teamprestatie en gaf ons weer een dagje vrij.”

Concurrentie

Michiel De Looze kon mooie adelbrieven voorleggen toen hij vorige zomer aan zee arriveerde. Nadat hij als goudhaantje werd weggeplukt bij de jeugd van Westerlo om vervolgens richting instituut Anderlecht te trekken, werd de toenmalige spits beschouwd als een van de grootste Belgische talenten. Na omzwervingen bij KV Mechelen en Rupel Boom belandde De Looze in Deinze. Toch kreeg de 23-jarige rechtsachter weinig speelminuten. “Dat is voetbal en je zult dat overal meemaken. Bij Knokke heb ik met Vervaque een concurrent die dit seizoen al heel goed presteerde. Het is nooit gemakkelijk om naast de kern te vallen, maar ook op de bank zitten is niet eenvoudig. Een voetballer wil gewoon spelen, maar door de jaren heen ben ik slimmer geworden en kan ik er beter mee omgaan.”

Slim lijkt De Looze ook te zijn. De Kempenzoon is nog steeds prof, maar Knokke is dat niet en traint ’s avonds. Zo moest de man die afkomstig is uit Turnhout op zoek naar een nuttige dagbesteding. “Ik ben beginnen te studeren en volg de opleiding Industrieel Ingenieur - Bouwkunde. Het is vrij pittig en ik weet nog niet of het zal lukken, maar dat zien we dan wel. In het begin vergde ’s avonds trainen een aanpassing voor mij, maar nu ben ik dat gewoon.”

De Looze woont momenteel in Waregem. “Na mijn transfer in Deinze ben ik wat dichter in de buurt gaan wonen. Ik woon er samen met mijn vriendin. Wat de toekomst brengt, zien we wel. Ik ben na dit seizoen einde contract bij Deinze en alle pistes blijven open. Knokke is zeker een alternatief. Het is een mooie en ambitieuze club. Ik ben blij dat ik mij hier eindelijk eens kon laten zien. Hopelijk blijft het hier niet bij, want dit smaakt naar meer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus