Ensemble Cosy brengt accordeonfestival naar zaal Den Haasdam in Hoogboom

Ensemble Cosy. © koen fasseur

Kapellen -

Het Kapels Accordeon Ensemble Cosy organiseerde in Den Haasdam een Accordeon Festival. Ze nodigden hiervoor diverse accordeongezelschappen uit.

Boutons et Bretelle uit Namur, De Notengalm uit Boechout en de Koninklijke harmonicaïsten uit Boom zakten af naar Hoogboom om er samen met thuisspeler Ensemble Cosy een hele namiddag te genieten van accordeonmuziek.  

Ensemble Cosy is een vaste waarde in de wereld van de accordeonmuziek. De Kapelse vereniging vierde vorig jaar haar vijftigste verjaardag. Dirigente Jenny Janssens stond mee aan de wieg van Cosy. “De meeste leden zijn al minstens 25 à 30 jaar lid. Door omstandigheden zijn ze uitgezwermd, maar de accordeonmuziek brengt ons elke woensdag samen. Dat is niet onlogisch, want we kennen elkaar en elkaars familie al vele jaren. Cosy heeft de geboorte meegemaakt van de kinderen van de muzikanten. Meer dan eens werd een baby mee naar de repetitie gebracht, omdat het op dat moment niet anders kon. Dan zetten we die in het midden van de spelers en zagen we de ukjes mee genieten van onze muziek.”

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus