Voetbal  2de Provinciale A  FC Galmaarden-V. Beersel-Drogenbos 2-2

Trainer Dewaer van revelatie Galmaarden na dubbele remonte met tien tegen Beersel-Drogenbos: “Geografisch ligt Galmaarden wat ongelukkig”

Casimir Claeys van Galmaarden probeert Niels Mosselmans van Beersel-Drogenbos het trappen op de bal te beletten. ©  Geert Tresignie

Galmaarden -

Beersel-Drogenbos liep in de titelstrijd averij op in Galmaarden waar de thuisploeg nog voor het halfuur Chiaro De Beck verloor met een rode kaart wegens de noodrem, maar toch tot twee keer toe een achterstand ongedaan maakte.

Wim Redant

Toen Thomas Franquin de Beerselse fusieclub na rust op voorsprong toverde, zag het er beroerd uit voor Galmaarden. Ondanks de numerieke minderheid bracht Jeroen Schoukens de thuisploeg langszij. Mauro Verbist bracht de bezoekers een tweede keer op voorsprong. In een één op één tekende Brian Doeraene voor de tweede Galmaardse gelijkmaker.

De Galmaardse coach Kevin Dewaer was fier op de geleverde ploegprestatie. “Jammer van die snelle rode kaart. De foutief afgestopte Beerselse speler ging niet echt in de as op doel af, maar we moeten ons verzoenen met de interpretatie van de scheidsrechter. Het gelijkspel was zeker niet gestolen. In de slotfase versierden we zelfs nog de betere kansen. We schieten weinig op met een puntendeling, maar mogen er wel fier op zijn. We staan eerder onverhoopt met negentien punten op de zevende plaats.”

Dewaer deelde vorig seizoen de dug-out als coach nog met Kenneth Dhaeseleer, maar zet de lijnen nu in zijn eentje uit en dat leverde nog geen windeieren op. “Vorig seizoen slikten we liefst 75 goals waarmee we over de slechtste defensie van de reeks beschikten. We wisten dus waar we het accent moesten leggen. Slechts vier ploegen slikten minder goals dan Galmaarden. We beschikken niet over een echte goalgetter, maar kunnen niettemin bogen op scorend vermogen.”

Galmaarden ziet intussen steeds vaker ex-spelers terugkeren naar de oude stal en dat is positief. “Geografisch ligt Galmaarden wat ongelukkig zodat naast clubs als Ninove en Olsa Brakel, ook Waalse clubs op de loer liggen.”

Brede kern bij Beersel-Drogenbos

Stef Vansintjan zag Beersel een tweede gelijkspel op rij optekenen. “Tegen Hoeilaart vond ik Beersel-Drogenbos de morele winnaar op basis van een sterke tweede helft in een overigens gesloten match. Ik ben tevreden wanneer we de winterstop halen in de top-drie. Door de nederlaag van Hoeilaart deden we geen slechte zaak. Door de terugkeer van Steven Lovenweent diende ik moeilijke selectieknopen te doorhakken. Als coach is dat evenwel een luxe. De brede kern betekent een troef.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus