Voetbal 1ste nationale

OVERZICHT 1STE NATIONALE: Zege voor jarige Knokse voorzitter, punt van de hoop voor Mandel en Vreven nekt gehandicapt Winkel

Mandel pakte tegen Francs Borains nog eens een punt. © VDB

FC Knokke won vorig seizoen op de verjaardag van voorzitter Vincent Vanhonsebrouck tegen Olympic Charleroi en deed dat een jaar later opnieuw, ditmaal tegen Sporting Charleroi B. Zaterdag pakte Mandel United tegen Francs Borains het punt van de hoop (1-1), terwijl een gehandicapt Winkel Sport verloor in Dessel (1-0).

Adrien Bongiovanni (ex-Monaco en ex-Cercle) is de draaischijf van Zebra Elites. Hij scoorde in de slotfase nog de aansluitingstreffer, nadat FC Knokke met tien was gevallen na de uitsluiting van Vanraefelghem. Eerder hadden Sula en Van Walle voor 2-0 gezorgd. Een mooi verjaardagscadeau voor de 52-jarige voorzitter Vincent Vanhonsebrouck. Knokke moet zaterdag naar Francs Borains, trainer Mercier zat aan zee op de tribune.

Dat Francs Borains kwam zaterdagavond niet verder dan 1-1 op Mandel United, dat er na weken vol inzet maar vooral pech eindelijk in slaagde om nog eens een punt te pakken. Verdediger William Fonkeu kopte in de slotfase bij een corner de gelijkmaker binnen. “We wisten waar hun zwakheden lagen op stilstaande fases en mijn ploeg heeft dat goed afgestraft”, aldus trainer Michail Turi. “Door de ultieme tegengoal in de toegevoegde tijd tegen Winkel kreeg mijn ploeg een mentale klap. Op maandag en dinsdag hebben we daar nog even over gepraat, de schade opgemeten en opgelapt, en opnieuw hard gewerkt. Nu zijn we daarvoor beloond.”

“We wisten perfect wat we moesten doen op corners en vrije trappen”, aldus William Fonkeu. “In principe is dit puntje niet genoeg, maar het kan ons wel vertrouwen en een boost geven.”

Winkel Sport betaalde zaterdagavond het gelag voor het effect Stijn Streven bij Dessel Sport. De bezoekers reisde wel erg gehandicapt naar de Kempen. Reuse was geschorst. Beyens, Deschilder, Libbrecht, Vandendriessche en Tall ontbraken, terwijl Doore bij Aalst testte en Van De Velde na een woordenwisseling voor Roeselare-Daisel tekende. Er waren amper 16 spelers ter beschikking. “We konden de grote bus afzeggen en een schoolbusje nemen”, grapte manager Patrick Rotsaert. “We moesten Marvin Dewaele, die twee maanden niet speelde, meenemen en nog twee beloften die vrijdag hadden gespeeld. Het was behelpen, maar we hielden goed stand. Hun invaller Loshi kopte zes minuten voor de tijd de enige treffer binnen.” (kv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus