Voetbal 2de afdeling VV A

OVERZICHT 2DE AFDELING VV A: KM Torhout doet goede zaak, Gullegem pakt punt na emotioneel zware week

Lamin Soli scoorde twee keer voor Harelbeke, maar Jong Cercle won met 2-4. © VDB

Na een week vol verdriet bij vooral FC Gullegem en Zulte Waregem na het overlijden van Peter Devos en Maarten Lievens, kwam tijdens het weekend KM Torhout als grote winnaar uit de bus in tweede afdeling. Ook Oostkamp en Jong Cercle slikten met succes de mistmatch door. Grote verliezers waren Harelbeke en Westhoek.

Overal waterkoude zaterdagavond, maar bij KM Torhout hadden ze er geen last van. Manager Didier Degomme begint zijn club te krijgen waar hij ze wil hebben. Sportief niet meer in de kelder van de klassering, extra-sportief met een enthousiaste bende achter de ploeg. Zaterdag hadden ze hun muziekbox meegebracht naar The Farm in Zulte en na afloop bouwden fans en spelers een feestje. De nieuwe trainer Geert Versavel genoot in stilte, tot december krijgt hij de kans. Versavel zette een laag blok neer en zijn ploeg maakte het verschil op twee stilstaande fases: 1-2. “Er is afgesproken om in december de balans te maken, maar ik ga ervan uit dat ik hier nog lange tijd trainer kan zijn. Dat is ook mijn ambitie.”

Frederik D’Hollander, trainer van Jong Essevee, was niet gelukkig. “Dit is een onnodige nederlaag. We misten een paar belangrijke jongens wegens interlands, maar dat mag geen excuus zijn. Op de stilstaande fases werden de afspraken niet gerespecteerd en tegen hun laag blok boden we iets te weinig tegengewicht.”

Nog zaterdag had SV Oostkamp geen moeite met Erpe-Mere: 2-0. FC Gullegem speelde na een moeilijke week 1-1-gelijk op RC Gent. Voor de match was er een minuut stilte en er werd met een rouwband gespeeld. “Het overlijden van mijn voorganger Peter Devos hakte er behoorlijk in bij mijn spelers”, aldus T1 Jordi Lemiengre. “Gelijkspelen op Gent is nooit slecht. We kwamen achter maar toonden veel weerbaarheid. Dit is op alle vlakken een belangrijk punt, maar voor Nieuwjaar hebben we er nog nodig.”

Zondag won Jong Cercle met 2-4 in Harelbeke, dat via Soli wel twee keer scoorde maar onderin blijft hangen. De hele club hoopt dat men snel weer de trainer en zijn staf op het blad kan invullen en op de bank kan doen plaatsnemen.

KVK Westhoek verloor met 0-5 van leider Aalst. Mitch Dekuyper scoorde vier keer. (kv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus