Basketbal Top Division 1 ION Waregem - SKT Ieper 68-74

Ieper vergalt debuut van nieuwe Waregem-coach Debaveye: “We zijn stilaan naar ons beste niveau aan het toegroeien”

Waregem recupereerde J'Nathan Bullock en dat liet zich gevoelen, maar toch ging de zege naar Ieper. © Bart Vandenbroucke

In Top Division 1 stond zaterdagavond een nieuwe West-Vlaamse derby op het programma. Bij ION Waregem beleefde de nieuwe coach Jeroen Debaveye zijn debuut, maar het was SKT Ieper dat met de drie punten ging lopen: 68-74.

“Eigenlijk lieten we het volledig liggen in de beginfase”, zuchtte Waregem-forward Tim Bruyneel (27). “We misten compleet onze start en ik geloof dat het 8-22 stond na het eerste quarter. Er was nadien wel beterschap, maar ons scorend vermogen kwam er niet volledig uit. Het was voor ons de allereerste keer dat we compleet waren dit seizoen.”

“Bij ons werd er goed in team gespeeld en vooral verdedigend zat het echt snor”, zei Ieper-guard Robin Spaens. “Aan de rust kon het verschil zelfs nog groter geweest zijn, maar we speelden zelf een tiental keer de bal kwijt. Al bij al denk ik wel dat we in de eerste helft ons beste basketbal van dit seizoen speelden. Het is daarna altijd afwachten hoe een ploeg uit de kleedkamer komt, maar dit keer duurde de rust zeker 30 à 45 minuten. Hierdoor leek het voor ons wel een nieuwe wedstrijd.”

Ander veld door waterlek

“Dat kwam doordat er een klein waterlek was ter hoogte van de bezoekersbank”, pikte Bruyneel in. “We moesten daardoor wisselen van veld, wat natuurlijk voor een ander effect zorgt. Na de rust ontbond de herstelde J'Nathan Bullock zijn duivels met een vijftal driepunters op een rij. Hierdoor kwamen we opnieuw helemaal in de wedstrijd en kreeg Ieper het even benauwd. Op het einde werden een paar discutabele fases in ons nadeel beslist en kwam Van Vooren in foutenlast, waardoor het niet mocht zijn.”

Door de zege staat nummer vier Ieper nu twee wedstrijden voor op nummer vijf Waregem. “Natuurlijk wordt het moeilijk voor ons”, besefte Bruyneel. “We moeten uitgaan van eigen sterkte en ons lot in eigen handen proberen houden. Als je begint af te hangen van anderen, wordt het erg lastig. Boodschap is dus om alles te gaan winnen.”

“In dit competitieformat speel je bijna iedere week tegen een rechtstreekse concurrent”, besloot Spaens. “Dat zorgt wekelijks wel voor meer druk op de ketel. Ik voel dat we naar onze beste vorm toe aan het groeien zijn. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken tegen LDP Donza. Een stunt zal eerlijk gezegd erg moeilijk zijn, maar ons voordeel is dat we ze thuis kunnen ontvangen.”(bdz)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus