Voetbal 2de afdeling VV

OVERZICHT 2DE AFDELING VV: Leider Aalst haalt zwaar uit, RC Gent in zelfde bedje ziek

Mitch Dekuyper scoorde vier keer voor Aalst op Westhoek (0-5). © Bart Vandenbroucke

Leider Aalst won met forfaitcijfers bij Westhoek dankzij vier goals van Mitch Dekuyper. RC Gent bleef steken op een 1-1-gelijkspel tegen Gullegem. Rode lantaarn Erpe-Mere United ging onderuit op Oostkamp (2-0) en verloor verder voeling door de verrassende 1-2-zege van Torhout bij Jong Essevee.

Gullegem graaide een punt weg bij RC Gent, wat thuiscoach Jannes Tant niet vrolijk stemde. “We verdienden meer, maar misten opnieuw efficiëntie, zodat ik hetzelfde relaas breng van de vorige weken. We slikten een terechte strafschop, intussen al de zesde van het seizoen. We prijken in de middenmoot en moeten durven besluiten dat we daar momenteel thuis horen.”

Aalst overklaste Westhoek en is steviger leider. Kampioen Petegem raakte niet voorbij Zelzate (2-2) en tuimelde naar de vierde plaats. Lokeren-Temse bleef bij Wetteren wel aan de winnende hand (1-2), waardoor de ploeg van Daknam de derde plaats veroverde. Merelbeke en Dikkelvenne kregen in hun onderlinge duel de nul niet van het bord.

De derby tussen Olsa Brakel en Oudenaarde eindigde op een 1-1-gelijkspel. Olsa-coach Fanno Nijst foeterde over de geslikte gelijkmaker. “Nelis viel uit terwijl hij de vaste bewaker was van Mézine. Wij dwongen veel balbezit af, terwijl Oudenaarde het tempo uit de wedstrijd poogde te halen en op de omschakeling mikte. We combineerden goed, maar misten scherpte en finesse voor de doelmond.”

In 2B kon Lebbeke de zege van vorige week geen verlengstuk geven op Hades Hasselt (2-0). “We speelden een goede eerste helft tegen de beste defensie van de reeks”, zei coach Tom De Cock. “We zetten een goed blok en flirtten met de openingsgoal, maar Lyase strandde op de lat. We verdedigden te zwak op een vrijschop, wat werd afgestraft. In de laatste dertig meter toonden we opnieuw te weinig creativiteit.” (rwd)