Voetbal 2de afdeling VV A Sparta Petegem - KVV Zelzate 2-2

Sparta Petegem haalt tegen KVV Zelzate 0-2-achterstand op, maar mist ook twee penalty’s: “Opnieuw hard moeten knokken”

Rienes Vanborm in duel met Pieter Grootaert. © Marc Van Hecke

DEINZE / ZELZATE -

Sparta Petegem kwam op eigen veld tegen KVV Zelzate niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg haalde een dubbele achterstand op, maar liet, na twee gemiste strafschoppen, de kans op een overwinning liggen. “Ik had gehoopt om volgende zondag met een achterstand van 4 punten naar leider Aalst te trekken.”

Johan Polet

Zelzate leidde aan de rust met een dubbele voorsprong door doelpunten van Zwart en Boete. Sparta-coach Dhont gooide in de tweede helft Joye in de strijd. De aanvoerder van de Spartanen begon na een wekenlange blessure op de bank en bewees na de herneming onmiddellijk zijn waarde. Berwouts scoorde de aansluitingstreffer op een vrije trap van Joye. KVV Zelzate had het moeilijk met de druk van de thuisploeg, die in het vijfde kwartier er niet in slaagde twee strafschoppen binnen te trappen. Berwouts trapte de eerste penalty op de paal en de tweede elfmeter werd door doelman Van Rie gestopt. De thuisploeg sleepte in het laatste kwartier toch een punt uit de brand: Vande Velde kopte raak op aangeven van Berwouts.

“We hebben opnieuw hard moeten knokken om een punt op zak te stoppen,” aldus Bert Dhont, coach van Sparta Petegem. “Dit was in de voorgaande weken niet anders. We wonnen met één doelpunt verschil van Westhoek, Harelbeke en Jong Essevee en kwamen tegen RC Gent niet verder dan een gelijkspel. Mijn spelers wisten dat we onze tegenstander niet mochten onderschatten. Zelzate was de voorbije jaren altijd al een moeilijk te manoeuvreren blok. Het is jammer dat we twee strafschoppen onbenut lieten. Ik had gehoopt om volgende zondag met een achterstand van vier punten naar leider Aalst te trekken. Die kloof is helaas nu opgelopen tot zes punten.”

“We wisten dat we voor een moeilijke opdracht stonden,” aldus Gino Pauwels, coach van KVV Zelzate. “Sparta Petegem beschikt over ervaren spelers . We wisten dat we ons beste niveau moesten halen om hier wat te kunnen rapen. Ik ben blij dat we naar huis keren met een punt. We incasseerden in de voorbije acht wedstrijden slechts één nederlaag. We krijgen aanstaande zaterdag het bezoek van FC Merelbeke waarin we de positieve lijn willen doortrekken. We hebben geen supergrote spelerskern, maar alle jongens verdienen het om iedere week in de selectie te zitten. Ik maak iedere keer een keuze in functie van de wedstrijd en tegenstander. Het is begrijpelijk dat de jongens die naast een selectie grijpen teleurgesteld zijn. Het is mijn taak om hen gemotiveerd te houden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus