Voetbal 2de provinciale B KSV Melsen-KVV - Laarne-Kalken 3-2

Laarne-Kalken ziet imposante zegereeks afgebroken: “Melsen is een sterke en ervaren ploeg”

Van De Wiele is net te laat om de bal af te snoepen van Degraeuwe. ©  Geert De Rycke

Melsen -

Melsen nam nu ook de maat van Laarne-Kalken en doet haasje-over in het klassement naar een onverhoopte derde plaats. Laarne-Kalken liet een 21 op 21 optekenen, maar zag een einde komen aan die imposante zegereeks.

Wim Redant

Jasper Degraeuwe brak na een verkenningsronde de ban voor Melsen. Even later bracht Gilles De Ridder de bezoekers langszij met een mooi doelpunt. Toch bleef de thuisploeg aandringen en kon het via de voet van Brent De Meyere opnieuw op voorsprong komen. Vlak na rust toverde Stef De Vroe Melsen op rozen, 3-1 en de match leek gespeeld. Toch kwamen de drie punten nog even in gevaar toen Lowiek Pauwels de aansluitingstreffer op een elfmeter binnentrapte. Echter was het te laat en kwam er geen gevaar meer van de uitploeg.

De Melsense coach Bart Van Wonterghem blijft goed boeren. “We hadden nooit verwacht dat we bovenin zouden meedraaien. We zetten een uitstekende seizoenstart neer, maar toen sloeg het noodlot toe. We misten vijf basisspelers en dan weet je dat de schade beperken de boodschap wordt. Met Verreycken, Smagghe en Moerman liepen maar liefst drie spelers een letsel op aan de mediale band van de knie. Nieuwe blessures kunnen we dan ook missen als kiespijn. Puzzelen was de boodschap. In die optiek beschouwde ik tegen Laarne-Kalken elk veroverd punt als een bonuspunt. Dat we de volle buit veroverden, vormt dan ook een ferme opsteker. Ik houd de voetjes evenwel stevig op de grond. Als promovendus zijn de komende wedstrijden tegen staartploegen als Olsa Brakel B en Wortegem in feite belangrijker. Indien we uit dat tweeluik vier op zes kunnen puren, mogen we praten over een geslaagde heenronde. Dat we de reeks van Laarne-Kalken stopten? Ik ben met mijn eigen ploeg bezig en niet met de tegenstrever.”

Wesley Van Audenaerde, coach bij Laarne-Kalken, leerde na twee maanden opnieuw wat verliezen is. “We kenden wat pech in het begin van het seizoen en bleven toen wat verweesd achter met een povere twee op twaalf. Onze thuiszege tegen Schelde betekende de kentering. Daar tanken we vertrouwen en plots viel de puzzel in elkaar. Ook na zeven overwinningen op rij bleef het behoud afdwingen onze eerste doelstelling. Met Melsen troffen we een sterke en ervaren ploeg. Melsen leed vorige week een zware nederlaag tegen Kluisbergen wat voor sowieso extra prikkels zorgde. Daar betaalden we de tol voor.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus