Vlaams Belang sticht afdeling in Herselt: “Hou deze gemeente vrij van stadsinvloeden”

De lokale partijleden kregen de steun van nationale en provinciale kopstukken als Els Sterckx, Sam Van Rooy en Bart Van Opstal.  ©  rr

Herselt -

De gemeente Herselt heeft voortaan een afdeling van Vlaams Belang. Onder voorzitterschap van Eddy Sterckx maakt een nieuwe ploeg zich klaar voor de verkiezingen van 2024.

De nieuwe afdeling werd opgericht onder het meterschap van Vlaams volksvertegenwoordiger Els Sterckx en in aanwezigheid van regiovoorzitter Bart Van opstal.


Kristof Van Rompaey

Voorzitter Eddy Sterckx zegt in te willen zetten op het landelijk karakter van de gemeente. “We willen ook een lans breken voor weekendverblijvers, want zij worden niet goed behandeld in Herselt en de rest van Vlaanderen”, deelt hij mee. “Dierenwelzijn, veilige straten en een propere gemeente staan ook hoog op de agenda van deze nieuwe afdeling.


De Antwerpse fractievoorzitter en Vlaams parlementslid Sam Van Rooy kwam langs voor de oprichting met een aantal raadgevingen voor de lokale afdeling. “Probeer Herselt vooral vrij te houden van de stadsinvloeden”, klinkt het. “Het was voor mij een verademing om de afslag te nemen en te zien dat deze Kempen nog het echte Vlaanderen voorstelt. Ik passeerde talloze frietkoten en gezellige cafés en voelde me direct thuis in deze mooie gemeente. In Antwerpen zien we helaas meer kebabzaken en nachtwinkels verschijnen in de plaats van ouderwetse frietkoten.”

De Kempische kopstukken Bart van Opstal en Els Sterckx zien in de nieuwe afdeling mogelijk de revelatie van 2023. “Zonder een afdeling in Herselt haalde de partij in 2019 26,5% de laatste verkiezingen, het is dus een uitdaging om deze stemmen te verzilveren in 2024, aan enthousiasme duidelijk geen gebrek bij Eddy Sterckx en zijn nieuw bestuur.” (kvro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus