70-jarigen feesten samen, net als 5, 10 en 20 jaar geleden

70-jarigen blijven feesten. © koen fasseur

Kapellen -

In de Oude Brouwerij kwamen zaterdag de 70-jarigen van Kapellen samen. De groep kwam voor het eerst 20 jaar geleden bijeen, toen iedereen 50 was. Nu is het de vierde editie.

In 1999 vierden de partners van Chris Van Laer en Rob Schelfout hun vijftigste verjaardag. Dat was een meevaller en daarom besloten Chris Van Laer en Rob Schelfout om drie jaar later ook hun vijftigste verjaardag te vieren met zoveel mogelijk Kapelse leeftijdsgenoten. Eddy Carpentier hielp bij het zoeken naar Kapellenaars die allemaal in 1952 waren geboren. De wet op de privacy beperkte natuurlijk de mogelijkheden om de adressen van de Kapelse leeftijdsgenoten te vinden.

Chris Van Laer: “We vonden al vlug mensen van Putte, Centrum, Zilverenhoek, Kapellenbos en Hoogboom. Iedereen kende wel iemand en zo groeide de lijst. De eerste bijeenkomst van de toen 50-jarigen en hun partners werd meteen een topper.”

Een decennium later volgden we hetzelfde scenario. Een groepje stak opnieuw de koppen samen om iedereen uit te nodigen voor het feest van de dan 60-jarigen. Chris Van Laer: “Na die samenkomst was iedereen het er over eens dat we vanaf dan geen tien jaar meer zouden wachten op opnieuw samen te komen. En inderdaad op onze volgende bijeenkomst waren we allemaal al 65 jaar.”

De vierde editie werd dus een feest voor de ondertussen 70-jarigen. Via sociale media konden we nog anderen bereiken. Dat maakt dat we nu met 71 personen feest vierden, waaronder 41 zeventigjarigen”, legt Chris Van Laer uit. Ze vult nog aan dat 28 van hen in Kapellen wonen en 7 in Stabroek. De anderen wonen elders in Vlaanderen. Peter Jansen komt wel van het verst. Hij miste nog geen enkele editie, ook al moet hij telkens uit Zwitserland komen.”

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus