252 jaar oud, dan pak je toch de bus

De Reetse harmonie Sint Cecilia met achter de muzikanten de klaarstaande autobus. © jw

Reet -

Harmonie Sint Cecilia was afgelopen weekend in feest. Met haar 252 jaar blijft deze maatschappij haar tradities behouden. Zondag stond een wandelconcert op de kalender. Het enige verschil met vroeger was dat nu voor het eerst in busvervoer was voorzien.

 

Sint Cecilia is de patroonheilige van de muzikanten. Traditioneel is haar naamdag (22 november) het moment dat de Reetse harmonie, die ook haar naam draagt, het moment om te vieren. De zaterdag voor deze datum staat traditioneel een teerfeest op hun agenda.

Maar uiteraard mag de muziek niet ontbreken. Zondagochtend verzamelen de muzikanten en het bestuur in café Gildenhuis om na een stevige maaltijd met spek en eieren op het menu, een wandelconcert aan te vatten.

“Omdat koude en vooral regen werd voorspeld, hebben we voor alle veiligheid dit keer, en voor het eerst, in busvervoer voorzien”, zegt voorzitter André Gielis. “Wanneer nodig kunnen we onze verplaatsingen tussen onze zeven tussenstops in de cafés in ons dorp op die manier maken. Dat is niet alleen voor onze muzikanten aangenamer maar ook voor de instrumenten veiliger.”

Voor de eerste verplaatsing hield de weermaker het nog droog waardoor de afstand tussen café Gildenhuis en ’t Hofke van Reet toch al stappend werd afgelegd, op de voet gevolgd door de bus.  (jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus