Mobiele speelcontainer verhuist voor derde keer

Burgemeester Rik Frans, schepen Veerle Nonneman en© koen fasseur

Stabroek -

De mobiele speelcontainer verhuist van het Elsenbos aan de Frans Hotagstraat naar de wijk Haesenpad, waar hij het komende halfjaar een plek vindt aan het speelterrein aan de Italiaanse Hoevelaan.

De poldergemeente lanceerde vorig jaar de mobiele speelcontainer of speeltruck. Jeugdschepen Liesbeth Bardyn: “Die is ontworpen om kinderen te prikkelen en aan te zetten tot spelen. De doelgroep zijn kleuters en kinderen uit de basisschool. Er zijn uiteraard verschillende modellen en prijzen, maar wij kozen voor een speelcontainer met een kruipruimte, een klimmuur en een leuke glijbaan. Ook binnen in de container kunnen de kinderen van het ene element naar het andere klauteren”, legt jeugdschepen Liesbeth Bardyn uit.  

Het eerste halfjaar konden de kinderen in Hoevenen hem uitproberen, daarna kreeg de speelcontainer een plek aan de rand van het Elsenbos. Nu verhuist hij naar wijk Haesenpad en wordt de speelruimte aan de Italiaanse Hoevelaan de komende zes maanden verrijkt met de speeltruck. “Het is de bedoeling dat de speelcontainer zowel Stabroek, Hoevenen als Putte aandoet. In de lente verhuist hij naar Hoevenen. Waar hij dan wordt neergezet moeten we nog bekijken. De plek moet immers bereikbaar zijn voor een zware vrachtwagen, want speelcontainer weegt wel wat.”

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus