Vzw Orion Center krijgt erfpacht over hal op Weelde-Depot voor schietstand

Een van de voormalige NAVO-hallen is nu nog leeg maar wordt binnenkort het decor voor een schietstand. © ema

Ravels -

Hal 9 van Weelde-Depot wordt voor 33 jaar in erfpacht gegeven aan de nieuwe Ravelse vzw Orion Center. Zij maken vanaf 1 maart 2023 werk van het inrichten van een schietstand die ook ter beschikking staat van defensie en politie.

Wouter Adriaensen

CD&V, dat de meerderheid in de gemeenteraad heeft, maakte van de herinvulling van het voormalige militaire vliegveld van Weelde-Depot een verkiezingsbelofte. Sindsdien bezette het Brandweermuseum een van de vier middelste hallen. Een andere is nu toegewezen aan schietsportvereniging Orion Center.

Op de oproep van het gemeentebestuur aan verenigingen om zich kandidaat te stellen voor het erfpacht van hal 9 reageerden slechts twee partijen. Be Leather bvba uit Oud-Turnhout staat geregistreerd als producent van lederen kledij. Zij wilden een indoor karting openen op Weelde-Depot. Eind dit jaar moet karting Mol in Action de deuren sluiten, dat zou opportuniteiten bieden voor een Kempense sectorgenoot. Be Leather stelde een jaarlijkse vergoeding voor het erfpacht van 69.000 euro voor.

Van airsoft tot kruisboog

Orion Center vzw uit Ravels had met 61.550 euro minder over het gebruik van de hal. Het scoorde echter wel beter op de drie andere criteria: de visie voor de invulling, het businessplan en het plan van aanpak. Opvallend: Orion Center werd pas afgelopen zomer opgericht door voorzitter Alfons Maes uit Ravels, penningmeester Tim D’Haese uit Schilde en secretaris Carl Van Rooy uit Turnhout.

De gemeenteraad besliste dan ook om het erfpacht toe te wijzen aan Orion Center. Dat wil “de schietsport bevorderen en bekendmaken, alsook betere relaties tussen schutters, schietsportliefhebbers en schuttersverenigingen tot stand brengen”. De vereniging wil trainingen, kampen en nationale en internationale wedstrijden organiseren voor onder meer airsoft met BB-balletjes, balboog en kruisboogschieten, bijlwerpen en katapult schieten. Daarnaast zouden ook defensie, de lokale politiezone en veiligheidsinstanties gebruik kunnen maken van de schietstand.

Orion Center beschikt vanaf 1 maart 2023 voor 33 jaar over het erfpacht van hal 9 van Weelde-Depot. De vzw nam reeds contact op met lokale bouwfirma’s voor de herinrichting van het gebouw. Wanneer de schietstand opent, is nog niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus