Dieven demonteren ’s nachts roetfilters van 45 bestelwagens

Het is niet de eerste keer dat de garage het slachtoffer is van een grote diefstal. ©  Decaigny-Degroote

Tielt -

In de nacht van maandag op dinsdag hebben dieven op de terreinen van de Opelgarage Decaigny-Degroote de roetfilters van 45 nieuwe bestelwagens gestolen. “Dit is niet de eerste keer. Ze kruipen gewoon over de draad of knippen die door”, zegt zaakvoerder Bob Callens.

Bert Feys

Dinsdagochtend merkten de medewerkers van Decaigny-Degroote dat de omheining rond de garage was doorgeknipt. Op camerabeelden is te zien hoe dieven de avond en nacht voordien, tussen 21 uur en 3 uur, de roetfilters van vijfenveertig bestelwagens demonteren. “Het is niet de eerste keer dat we het slachtoffer worden van een dergelijke diefstal. De dieven knippen de draad door of springen erover”, zegt zaakvoerder Bob Callens.

Hij bracht onmiddellijk de politie op de hoogte van de diefstal. “Zo’n roetfilter kost al snel 1.500 euro. Reken en tel. Momenteel is men overal in Europa op zoek naar roetfilters. Die gasten zullen ze dus wel kwijt geraken.”

Ondertussen moet de garage zelf investeren zodat de bestelwagens de weg op kunnen. “Het kan dus best nog even duren voor we zelf nieuwe roetfilters hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus