Voetbal Challenger Pro League SK Beveren

SK Beveren-CEO Antoine Gobin ziet voor topper tegen RWDM dat Amerikaanse eigenaars vertrouwen winnen van fans: “Ons doel is promotie”

Gobin ziet dat SK Beveren weer leeft bij de supporters: “De mensen komen opnieuw met plezier naar het stadion en iedereen is blij.” ©  Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

SK Beveren maakt zich dit weekend op voor de topper in de Challenger Pro League tegen RWDM. CEO Antoine Gobin blikt aan de vooravond vooruit op dit duel en praat over de ambities van de Wase club en de toekomstplannen van de Amerikaanse eigenaars. “Op lange termijn een stabiele middenmoter in eerste klasse worden”, is het doel vertelt Gobin.

Wim Houttequiet

Dit weekend kijken titelconcurrenten SK Beveren en RWDM elkaar opnieuw in de ogen. In de heenmatch bleken de Brusselaars iets uitgekookter. Op de eigen Freethiel wil Antoine Gobin, CEO van Beveren, winnen. “Het is onze grootste tegenstander, dus willen we geen punten verliezen”, verduidelijkt de Fransman. “RWDM is een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten. De ploeg wordt bovendien goed gecoacht en weet in elke situatie wat ze moeten doen. Het is de enige match die we recent verloren hebben. Het zal een boeiende match worden tussen de beste aanval (Beveren) en de beste verdediging (RWDM) van de Challenger Pro League. Al hebben wij ook een goede verdediging. Net als ons bleef RWDM in het begin van het seizoen wat onder de radar, maar de laatste weken hebben we beiden getoond waarom de meeste analisten ons beide als favoriet zagen.”

De Franse CEO van Beveren kijkt alvast met een goed gevoel terug op de voorbije maanden. “Het is moeilijk om op dit moment niet tevreden te zijn”, glimlacht een ontspannen Gobin. “Het verschil met vorig jaar is dan ook heel groot. De mensen komen opnieuw met plezier naar het stadion en iedereen is blij. Natuurlijk zijn er altijd punten die beter kunnen, maar we mogen niet klagen. We hebben dit jaar meer kwaliteit en de ploeg is beter in balans. De basisploeg staat er, en de invallers dragen hun steentje bij. In de Beker van België tegen Antwerp hebben we getoond dat we een plaats hebben in eerste klasse. Het voetbal in Beveren is terug.”

Terug naar de Jupiler Pro League

In het begin van het seizoen waren de ambities van Beveren nog niet duidelijk, of werden ze nog niet publiekelijk uitgesproken. De resultaten van de voorbije maanden hebben daar verandering in gebracht. “Promoveren is ons doel dit jaar”, stelt Gobin. “Al is de druk bij andere ploegen veel groter. We zullen uiteraard teleurgesteld zijn als we ons doel niet bereiken, maar dan zullen we er alles aan doen om dat volgend jaar wel te bereiken.”

De ambitie op korte termijn is de promotie afdwingen. Maar wat op lange termijn? “We willen een stabiele middenmoter worden in de Jupiler Pro League, waarbij we niet elke week tegen de degradatie moeten vechten. We willen mensen aantrekken omdat ze een mooi, ambitieus project zien. Als club willen we een belangrijk onderdeel worden in de gemeenschap, waarbij iedereen welkom is. Dat hopen we binnen drie tot vijf jaar te realiseren.”

Tijd om te groeien

Tot slot maakt Gobin een balans op van twee jaar Bolt Football Holdings, de Amerikaanse eigenaars van Beveren. “We hebben eerst een basis uitgebouwd, waarbij de infrastructuur en de structuur van de club werd gevormd”, verduidelijkt Gobin. “Nu is het tijd om te groeien. Het had mooi geweest mochten we in eerste klasse gebleven zijn, maar we mogen niet vergeten dat we gestart waren met een ploeg die eigenlijk gedegradeerd was (Waasland-Beveren bleef in 1A nadat het seizoen niet volledig was afgewerkt door corona, red.). Een club overnemen neemt nu eenmaal tijd in beslag. In het begin was er veel scepticisme bij de overname. Vertrouwen verwerven duurt even. Geleidelijk aan hebben we het vertrouwen van de fans, de gemeente, de sponsors en iedereen betrokken bij de club kunnen winnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus