Toneelgroep Ferm-KWB palmt parochiezaal in met voorstelling over protest tegen asielcentrum

De toneelgroep vertolkt de voorstelling ‘Geen asiel voor Liesa’ vanaf vrijdag 25 november verschillende keren in de Ramselse parochiezaal.  © Toneel FERM-KWB

Ramsel -

Toneelgroep Ferm-KWB Ramsel (Herselt) palmt van vrijdag 25 november tot zondag 4 december de parochiezaal in de Stationsstraat in met verschillende opvoeringen van de voorstelling Geen asiel voor Liesa. De tragikomedie van Rudy Berghs wordt de 34ste productie van de toneelgroep. Ze vertolken het stuk met speciale toestemming van Toneelfonds Janssens bv, in een regie van Eddy Debroek.

Kristof Van Rompaey

De voorstelling raakt een actueel thema aan: een actiecomité eist de stopzetting van de renovatie van een leegstaand kasteel, omdat ze vrezen dat het een asielcentrum wordt.

“Door hun protest haakt de bouwpromotor uiteindelijk af”, luidt het bij de toneelgroep. “Er worden geen bijkomende gebouwen opgetrokken, maar het kasteel zelf is intussen grotendeels gerenoveerd. Als bekend wordt dat de nieuwe eigenaar er met zijn gezin komt wonen, vertrouwt het comité het zaakje niet. Was er wel sprake van een centrum voor asielzoekers? Of ging het hier over fake news?”

De toneelgroep van Ferm en KWB Ramsel vertolkt de voorstelling op 25, 26, 27, 29 november en op 2, 3 en 4 december. Kaarten zijn beschikbaar via mail. De prijs bedraagt 10 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar tellen 5 euro neer.

toneelramsel@hotmail.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus