Jeugdhuis Den Draai neemt doorstart na corona

© if

Destelbergen -

Eind volgende week is er eindelijk opnieuw leven in Jeugdhuis Den Draai in Destelbergen. Met een compleet nieuw jongerenbestuur én een ondersteunende vzw krijgt de lokale jeugd een nieuwe ontmoetingsplaats in een opgefrist kader.

“De laatste periode werd het meer en meer duidelijk dat er nood is aan een ontmoetingsplaats voor jongeren in onze gemeente. We hebben geen jongerencafés of andere laagdrempelige initiatieven voor deze doelgroep. Daarom zijn we blij dat we binnenkort de deuren kunnen openen van het vernieuwde Jeugdhuis Den Draai”, klinkt het bij het lokaal bestuur.

Ook vanuit het Jeugdteam van de politiezone prijst men de doorstart: “Wij overleggen regelmatig met de jongeren uit Destelbergen en Heusden en stellen de nood aan een ontmoetingsplek vast. In die zin is dit een hoopvol signaal”, zegt hoofdinspecteur Joke De Smet van het aanspreekpunt Jeugdteam van politiezone Regio Rhode & Schelde.

In april 2021 werd via een oproep van het lokaal bestuur gestart met digitale overlegmomenten om het initiatief een doorstart te geven. Meteen werd werk gemaakt van een nieuw jongerenbestuur en van nieuw leven in het jeugdhuis.

© if

Volgende week zaterdag 26 november is het zover: vanaf 21 uur kunnen jongeren naar de Koedreef 7 komen om er het jeugdhuis 2.0 te bewonderen. Interieurarchitecte Jolie Jolie zette er haar schouders onder en dat resulteerde in nieuw meubilair, een verplaatste dj-booth en kwaliteitsvolle licht- en geluidsinstallaties.

De nieuwe vzw bestaande uit een aantal oud-bestuurders van het eerste uur, aangevuld met vertegenwoordigers uit het jongerenbestuur. Een stevige aanzet naar het jubileum 2023, want dan bestaat Den Draai 20 jaar.

De draaitafel wordt in het nieuwe Jeugdhuis voor het eerst bemand door Peppi en Kokki, vanaf 23 uur op zaterdag 26 november. De opening is voorzien vanaf 21 uur.

 ghl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus