Vandalen teisteren de omgeving van het gemeentepark aan de Rupel

Het oinlangs gebouwde paviljoen aan de ‘blauwe bruggen’. © jw

Rumst -

Blijkbaar hebben een aantal jongeren hun oog laten vallen op het gemeentepark naast de Rupeldijk. Volgens omwonenden laten ze daarbij zwerfvuil achter en zijn ze niet vies van wat vandalisme.

 

De laatste tijd ergeren een aantal Rumstenaars zich aan hangjongeren in het gemeentepark aan de Rupeldijk. Vooral het feit dat ze pertinent zwerfvuil achterlaten en met hun scooters door het park crossen, stoort hen mateloos. Blijkbaar hoort daar volgens hen ook vandalisme bij om hun verveling te vermijden.

Deze week zagen enkele wandelaars dat daarbij ook enkele dakpannen vernield werden van het gloednieuwe paviljoen aan de Blauwe Bruggen. Ze vragen de burgemeester dringend om maatregelen te nemen om deze overlast een halt toe te roepen.

Pas gebouwd, nu al vandalisme. © jw

Geen camerabewaking

“We hebben weet van het feit dat het park de laatste tijd een hotspot geworden is voor hangjongeren”, zegt burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA). “Ik heb de politie gevraagd om dit gebied extra in de gaten te houden. Maar uiteraard is het niet makkelijk vandalen daar op heterdaad te betrappen. Het voorstel van sommigen die ons dit probleem hebben aangegeven om met camerabewaking te werken, kan niet want blijkbaar is het daarvoor een te donkere omgeving.”  (jw)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners