Max Verstappen geeft toe orders Red Bull niet te hebben opgevolgd en haalt uit naar media: “Uiteindelijk deed ik niks verkeerd”

©  ISOPIX

Max Verstappen heeft donderdag toegegeven dat hij in Brazilië weigerde om zijn teamgenoot Sergio Pérez te laten passeren zodat die de tweede plek in het wereldkampioenschap Formule 1 kon pakken. De Nederlander beschuldigde de media echter ook van “belachelijke” en “walgelijke” verklaringen.

Jens JacobsBron: BELGA

In de laatste ronde van de GP van Brazilië vorige week vroeg Red Bull aan Verstappen, die al lang zeker was van zijn tweede wereldtitel, om Pérez door te laten. De Mexicaan zou zo zeker zijn van een zesde stek en over Charles Leclerc van Ferrari springen naar de tweede plaats in het wereldkampioenschap. Maar Verstappen weigerde.

Tijdens een persconferentie voor de GP van Abu Dhabi, de laatste van het jaar, kwam Verstappen terug op het incident: “Uiteindelijk deed ik niks verkeerd, mensen hebben gewoon verkeerd begrepen wat er gebeurd is.” Op het moment dat hij weigerde, zei Verstappen dat het ging om een reactie op “iets wat eerder in het seizoen was gebeurd”. 

Volgens berichten in de media denkt de Nederlander dat Pérez in Monaco op het einde van de kwalificaties met opzet crashte, waardoor Verstappen zijn ronde niet kon afmaken en hij in de race achter hem moest starten. Uiteindelijk won Pérez, Verstappen werd derde. 

Perez woedend

Pérez zelf verwierp donderdag de speculaties en zei dat hij het niet met opzet had gedaan. Hij zei ook dat Red Bull de zaak intern wil afhandelen. De Mexicaan nam in São Paulo echter geen blad voor de mond. “Het laat zien wie hij echt is”, zei hij in een radio-interview. “Het is goed dat hij twee titels heeft”, verklaarde hij, verwijzend naar de vele manieren waarop hij zijn kopman zowel in 2021 als in 2022 heeft geholpen, “en dat is dankzij mij”. Dit jaar in Spanje bijvoorbeeld, volgde Pérez wel het teamorder om Mad Max te laten voorgaan, waardoor hij kon winnen.

©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen