Voetbal 2de afdeling VV A KSV Oudenaarde

Brakelaar Stefan Leleu trekt met KSV Oudenaarde voor derby naar Olsa: “Op mijn zestiende kon ik bij Olsa gaan voetballen, maar dan mocht ik van mijn grootvader niet meer binnen”

De kern van KSV Oudenaarde gaat gebukt onder een grote blessurelast. Coach Stefan Leleu is kordaat: “Voor een puntendeling teken ik meteen. ” ©  Geert De Rycke

Oudenaarde -

Zondag is er in de Vlaamse Ardennen de clash tussen Olsa Brakel en KSV Oudenaarde. Oudenaarde likt zijn wonden na een povere een op vijftien en een overtal aan geblesseerden. Vorig seizoen behaalde Olsa het maximum tegen Oudenaarde. Coach Stefan Leleu, die bij FC Brakel zijn eerste paar schoenen versleet, gaat voor puntenwinst.

Freddy De Geest

“Van collega Fanno Nijst heb ik gelezen dat het voor hen de match van het jaar is. Dat is mooi, maar wij benaderen het als een match als een andere”, deelt Leleu mee. “Er zijn niet meer of minder dan drie punten te winnen of te verliezen. Voor een puntendeling teken ik meteen. Voor de jaarwisseling moeten we punten sprokkelen. Waar en de manier waarop maakt niet uit. We kennen de sterke punten van Olsa. Op kracht werden we vorig jaar overvleugeld. Dat moeten we zondag vermijden. Nu ook Nathan Minigiedi (mediale band, red.) en Robbe De Waele (scheurtje ontdekt na MRI-scan, red.) ontbreken, wordt de spoeling echt dun. Ik wou enkele beloften overhevelen naar de A-kern, maar net nu zijn er een paar geschorst. De wet van Murphy, zeker? Hopelijk stopt het in 2023.”

Leleu is van Brakel en liep er ook school. “Ik zat in dezelfde klas als Peter Van Petegem, die later een wielertopper werd. Op de koer speelden we altijd voetbal. Olsa (Peter) tegen FC (ik). Wie er won? In mijn hoofd vind ik enkel matchen terug die FC won”, lacht de Oudenaardse coach. “Op mijn zestiende stond ik in de eerste ploeg van FC. Peter had dan al gekozen voor de koers. Plots was er interesse van Olsa, dat op dat moment in eerste provinciale speelde. Toen mijn grootvader René Herman dat hoorde, moest ik op het appel komen: Manneke luistert ne keer heel goed. Gij zet geen voet op dat plein van Olsa of ge komt hier niet meer binnen. Dat was redelijk duidelijke taal.”

Geen David versus Goliath

“Om die reden, maar ook om veel andere redenen is deze derby speciaal. Olsa blijft groeien en speelt op een zeer mooi complex. Dat verdient veel respect. Ik bekijk die wedstrijd niet als een duel tussen David en Goliath. Oudenaarde staat voor traditie en een verleden in hogere klasse, maar het betekent niet dat Olsa voor ons moet onderdoen. Hun structuur staat op een stevige fundering. Naar dit soort matchen kijken de mensen uit. Er zal veel volk zijn en daar is het om te doen.”

“Voor de winterstop spelen we na Olsa nog thuis tegen Jong Essevee en RC Gent en daartussenin trekken we naar KFC Merelbeke. Onze opdracht is poepsimpel: punten pakken met de spelers waarover we nu nog beschikken. Pas na de jaarwisseling zal ik namen van de ziekenboeg mogen afvinken. Tot dan is het behelpen en hopen dat de bal eens voor ons rolt. Op Dikkelvenne was dat niet het geval, hopelijk in Brakel wel”, is Leleu hoopvol gestemd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus