Districten steken lichtjes aan

De Gallifortlei in Deurne vorig jaar. ©   Dirk Kerstens

Deurne -

Sinterklaas is al in ’t land en dus kan ook de kerstverlichting niet achterblijven. In Antwerpen en districten gaat daarom de kerstverlichting de komende weken al aan. Energiezuinige kerstverlichting weliswaar.

Jan Stassijns

Antwerpen

De kerst- en sfeerverlichting in het district Antwerpen zal dit jaar in heel wat straten branden vanaf 20 november, onder meer in de Kasteelpleinstraat, Anselmostraat, Kloosterstraat, Sint-Jansvliet, Steenhouwersvest, Kammenstraat, Schuttershofstraat, Huidevettersstraat en Leopoldstraat. Het district geeft net als vorig jaar een toelage aan de handelaarsverenigingen die de volledige kost dekt van de huur van hun feestverlichting.

Berendrecht-Zandvliet-Lillo

In Berendrecht-Zandvliet-Lillo zal de kerstverlichting branden vanaf 2 december aan het districtshuis van Berendrecht, de Solftplaats in Berendrecht, de Botermarkt in Zandvliet en op de Havenmarkt in Lillo.

Borgerhout

Ook Borgerhout kiest voor energiezuinige ledverlichting. Dat is het geval op de Turnhoutsebaan, Drink en op het Moorkensplein. De verlichting in de Gitschotellei zal op zonne-energie werken. De sfeerverlichting zal hier branden vanaf 1 december. Inwoners konden een aanvraag indienen voor de terugbetaling van energiezuinige kerstverlichting in hun straat.

Deurne

In Deurne zal er kerst- en sfeerverlichting branden op verschillende locaties. In de winkelstraten Turnhoutsebaan, Gallifortlei en Herentalsebaan wordt die ontstoken op zaterdag 26 november.

De kerst- en sfeerverlichting aan de bomen aan het districtshuis van Deurne en op het Wim Saerensplein brandt vanaf 14 december.

Ekeren

Wanneer de Sint opnieuw naar Spanje vertrekt, hangt het districtsbestuur van Ekeren de kerstverlichting op. Deze hangt in de Kloosterstraat, Alfons Jeurissenstraat, Driehoekstraat, Dorpstraat en Markt. Op die laatste locatie komt net zoals de voorgaande jaren ook weer een extra grote versierde kerstboom.

Merksem

Vanaf 7 december gaan de lichtjes aan in verschillende Merksemse straten. Zo word je op de Bredabaan ondergedompeld in de feeërieke sfeer van meer dan tachtig verlichte bomen. Ook in de Lambrechtshoekenlaan, op het Kroonplein, Sint-Franciscusplein en Victor Roosensplein zorgen verlichte bomen en overspanningen voor gezelligheid. Ook de gevel van het districtshuis wordt feestelijk uitgelicht. Merksemnaren die toffe foto’s maken van of bij de verlichting, worden uitgenodigd die op sociale media te delen met de hashtag #mijnmerksem.

Wilrijk

Naar jaarlijkse gewoonte worden de bomen op het Wilrijkse centrumplein Bist en het districtshuis tijdens de eindejaarsperiode verlicht door duizenden lampjes. Ook hier gaat het om energiezuinige ledverlichting die bovendien enkel zal branden tussen 5 en 9u uur en ‘s avonds tussen 17u en 2u.

De lichtjes gaan aan vanaf 20 november. Winkel-wandelcentrum Kern en de winkelstraten Heistraat en Jules Moretuslei zullen ook baden in een zee van lampjes. Op vrijdag 9 december volgt dan de verlichting van de kerstboom, die ‘s avonds plechtig wordt aangestoken bij de start van het Wilrijkse kerstmarktweekend.

Berchem en Hoboken

Ook in Berchem en Hoboken wordt de verlichting aangestoken. De data zijn nog niet gekend. In Berchem gaat de kerstverlichting gekoppeld worden aan activiteiten en evenementen. In Hoboken zal het zich vooral rond het centrum situeren.

www.antwerpen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus